La ce e util NPU-ul din urmatorul cip Snapdragon al Qualcomm

La ce e util NPU-ul din urmatorul cip Snapdragon al Qualcomm

Potrivit lui Roland Quandt de la WinFuture, urmatorul cip Qualcomm Snapdragon pentru dispozitivele mobile de varf ar putea veni cu ceva suplimentar.

Daca zvonurile sunt corecte, urmatorul cip Qualcomm Snapdragon va fi produs folosind procesul de fabricatie de 7nm. Dar ar putea veni si cu NPU (unitate de procesoare neurala). Aceasta unitate de procesare neurala se va ocupa de functii precum cele AI, adica de inteligenta artificiala.

Cipurile de varf ale Qualcomm, cum ar fi cel Snapdragon 845, sunt utilizate la scara larga de catre industria smartphone-urilor high-end. Compania nu a inclus o unitate dedicata de procesare neurala (sau NPU) in procesoarele sale pana acum.

CITESTE SI:  Precomenzile pentru care iPhone nu sunt stralucite

Procesarea AI (inteligenta artificiala) are loc astfel pe procesorul principal, pe langa alte sarcini. Dar acest lucru s-ar putea schimba cu procesorul de varf pentru anul viitor al companiei.

Se asteapta ca acesta va avea un NPU. Acest NPU inseamna ca procesarea sarcinilor AI va avea loc pe o portiune separata a cipului. Separarea sarcinilor nu numai ca va imbunatati performanta, dar va si permite un suport AI mai avansat.

Urmatorul cip de varf al Qualcomm, Snapdragon 855, va avea probabil un NPU dedicat. Snapdragon 855 nu va fi primul procesor care are un NPU dedicat, avand in vedere ca Huawei ofera deja procesorul Kirin 970 cu unitate neurala dedicata care a fost lansat in cadrul IFA 2017.

CITESTE SI:  Volkswagen va instala 2800 de statii de incarcare pentru masini electrice in Statele Unite pana in 2019

Se asteapta ca Qualcomm va proceda la fel pentru cipul sau Snapdragon 855 pentru anul viitor. Va fi primul cip al companiei care va avea un NPU dedicat. Ramane de vazut gama de functii AI care va fi disponibila cu noul procesor.

Dar sa recunoastem, noul procesor Qualcomm Snapdragon 855 va fi mai bun decat cel anterior. Retineti, totusi, ca aceste informatii se bazeaza pe stiri terte. Qualcomm nu a confirmat niciun detaliu cu privire la urmatorul sau procesor de varf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *