fbpx

La ce distanta s-a detectat cea mai apropiata explozie radio in spatiul cosmic

La ce distanta s-a detectat cea mai apropiata explozie radio in spatiul cosmic

Astronomii au reusit sa detecteze cea mai apropiata (de planeta Pamant) explozie radio din spatiul cosmic de pana acum. Acesti astronomi au dezvaluit la ce distanta de planeta noastra a avut loc acea izbucnire radio.

Este posibil ca aceste “deflagratii” din spatiul cosmic sa nu mai fie prea misterioase. Astronomii au detectat prima explozie radio provenita chiar din galaxia noastra.

Acea explozie a aparut din magnetarul SGR 1935+2154 (o stea neutron inconjurata de campuri magnetice intense) care se afla la o distanta de 32.616 de ani-lumina.

CITESTE SI:  VIDEO: Huawei Mate 10 Pro VS iPhone X VS Samsung Galaxy Note 8 intr-un test de viteza

Poate parea ca e foarte departe, dar este mai aproape decat urmatorul magnetar detectat la o distanta de 490 de milioane de ani-lumina, intr-o alta galaxie din spatiul cosmic.

Izbucnirea a fost reperata la sfarsitul lunii aprilie printr-un amestec de observatii prin satelit si prin telescoape radio de la sol. Descoperirea ar putea dezvalui informatii despre natura acestor explozii radio detectate in spatiul cosmic.

Apropierea de Pamant a facut posibila detectarea exploziei in alte lungimi de unda, cum ar fi razele X care nu erau practice pentru exemplele mai indepartate.

CITESTE SI:  Ce-ar folosi astronautii impotriva radiatiilor din spatiu

S-ar putea sa fie posibil de determinat cauza izbucnirii, daca este rezultatul campurilor magnetice sau daca este ceva din interiorul stelei. Sa nu va asteptati ca acest lucru sa rezolve fiecare mister din jurul izbucnirilor radio.

Inca nu e clar de ce unele astfel de explozii detectate in spatiul cosmic sunt mai energice decat altele si de ce altele erup in tipare care nu corespund neaparat cu ceea ce ar veni de la un magnetar.

CITESTE SI:  La ce nivel absolut urias a ajuns dioxidul de carbon in atmosfera Pamantului

Cu toate acestea, acest eveniment “local” detectat de astronomi in spatiul cosmic la distanta apropiata de Pamant ar putea raspunde la unele intrebari despre acele explozii radio si despre Univers, cum ar fi distributia materiei. Ce parere ai despre asta? Ce alte lucruri crezi se vor descoperi dupa asta?