fbpx

La ce distanta incredibila se afla acum sonda Voyager 2 in spatiu

La ce distanta incredibila se afla acum sonda Voyager 2 in spatiu

S-a dezvaluit la ce distanta incredibila in spatiu se afla acum sonda Voyager 2 lansata de agentia spatiala din Statele Unite in spatiu acum aproape 50 de ani in urma si care acum poate fi contactata doar de catre statia DSS43 din Australia.

Agentia spatiala NASA din Statele Unite tocmai a contactat sonda Voyager 2 din spatiu pentru prima oara din martie, datorita unei actualizari cheie a tehnologiei.

Aceasta agentie spatiala americana a dezvaluit ca a transmis comenzi catre aceasta sonda din spatiu pe 29 octombrie folosind statia Deep Space Station 43 recent modernizata din Canberra, Australia.

CITESTE SI:  Soferii Uber sunt obligati sa ia pauze de sase ore

Instructiunile apartin de un test pentru hardware nou, inclusiv un transmitator radio care nu a fost inlocuit de 47 de ani, chiar inainte de lansarea sondei Voyager 2 in spatiu.

Echipa misiunii a primit update-uri de stare si date stiintifice de la Voyager 2 intr-o perioada, dar nu a reusit sa localizeze sonda. DSS43 apartine de o retea de dimensiuni mai mari care se asigura ca toate navele spatiale dincolo de Luna pot fi contactate, daca exista un camp de vedere catre Pamant.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce pret are atasamentul care adauga butoane noi la DualShock 4 pentru consola PS4 a Sony

DSS43 e singura statie care inca comunica cu Voyager 2. Sonda aceasta se afla la o distanta atat de uriasa in spatiu (18,6 miliarde de kilometri) incat statiile din emisfera nordica a Pamantului nu pot contacta sonda, iar DSS43 e singura statie din emisfera sudica care e suficient de capabila pentru a transmite comenzi. Upgrade-urile vor fi cruciale nu doar pentru Voyager 2 din spatiu atunci cand statia din Australia va reveni online in februarie 2021.

CITESTE SI:  Prin ce metoda ciudata a fost prins un traficant de droguri la aeroport

Agentia spatiala din Statele Unite sustine ca roverul sau Perseverance va ajunge pe Marte pe 18 februarie, iar DSS43 ar putea juca un rol cheie in acea misiune. De asemenea, DSS43 poate fi vitala pentru viitoarele misiuni cu echipaj uman pe Luna si eventual pe Marte.