fbpx

La ce au fost expuse cel putin 1 milion de computere Mac

La ce au fost expuse cel putin 1 milion de computere Mac

Cercetatorii din domeniul securitatii spun ca cel putin 1 milion de computere Mac au fost expuse la ceva. In ziua de azi, mare parte din continutul video online este propulsat folosind HTML5 si inca mai exista cateva site-uri care se bazeaza pe Flash Player.

Acesta e un lucru de care escrocii par sa fie constienti si profita de asta, conform unor informatii de la compania de securitate Confiant. Acea companie a descoperit ca cel putin 1 milion de computere Mac au fost expuse la escrocheria cu reclame malware.

CITESTE SI:  Raspunsul Instagram la faptul ca aplicatia sa acceseaza mereu camera pe iPhone

Conform firmei de securitate, aceasta escrocherie se bazeaza pe reclame malitioase care pacalesc utilizatorii sa-si actualizeze Flash Player-ul si care instaleaza in schimb un downloader denumit Shlayer care expune acele computere Mac la malware.

Aceasta escrocherie a reusit sa se sustraga anumitor scanere prin incarcarea in mod normal a reclamei pe computerele Mac, dar apoi descarca continut malitios dintr-un depozit online de date.

CITESTE SI:  Cum este noul browser mobil Tor pentru Android

Problema este ca destul de multe scanere malware nu au reusit sa detecteze acest lucru si au permis ca escrocheria (care expune 1 milion de computere Mac) sa se sustraga detectarii lor.

Cu toate acestea, s-a subliniat faptul ca unele aplicatii mai mari precum AVG si Avast au detectat malware-ul pe computerele Mac, in timp ce zeci de alte scanere mai mici nu au reusit asta.

Pentru a evita infectarea computerului, ar trebui sa evitati orice fereastra popup care va solicita sa va actualizati Flash Player-ul. Daca doriti sa verificati mai bine, puteti intra direct pe site-ul Adobe pentru a primi cea mai recenta versiune a Flash Player.

CITESTE SI:  Tesla neaga ca a respins masurile de siguranta Autopilot din cauza costurilor

Intre timp, Google a anuntat ca in acest an va dezactiva complet Flash Player din browserul Chrome. De asemenea, Adobe a anuntat anterior ca va inceta dezvoltarea Flash Player pana la sfarsitul anului 2020.