fbpx

La ce ar fi utila o camera in smartwatch-ul Apple Watch

La ce ar fi utila o camera in smartwatch-ul Apple Watch

Apple analizeaza metodele de incorporare a unei camere in gama de smartwatch-uri Apple Watch, concentrandu-se in special pe sisteme care evita capcanele inerente de incorporare a unei camere intr-un dispozitiv care nu este potrivit pentru asa ceva.

Avand in vedere cat de mica si puternica este tehnologia camerei in ziua de azi, pare tentant sa incerci sa pui camere in orice. Cu toate acestea, exista anumite dispozitive pentru care una nu prea are logica, cum ar fi intr-un smartwatch.

CITESTE SI:  Capacitatea dezamagitoare a acumulatorului smartphone-ului iPhone 12 mini al Apple

Dar se pare ca compania este interesata de asa ceva. Intr-un brevet recent descoperit de AppleInsider, aflam ca compania ar putea cocheta cu ideea integrarii unui obiectiv intr-o curea de smartwatch Apple Watch.

Ei bine, scopul unui astfel de obiectiv nu este de a captura selfie-uri, ci pentru alte lucruri. Cum ar fi recunoasterea faciala care ar putea permite efectuarea de apeluri video folosind smartwatch-ul Apple Watch.

De exemplu, prin integrarea camerei, a obiectivului cu unghi larg si a diversilor senzori, s-ar putea permite utilizatorilor sa efectueze apeluri FaceTime pe Apple Watch, chiar daca smartwatch-ul este tinut intr-un unghi ciudat.

CITESTE SI:  Apple are o obligatie morala de a promova "libertatea de exprimare" in China

Camera si softul ar putea fi utilizate pentru a aduna imagini de date impreuna pentru a construi un avatar care arata mai adecvat. De asemenea, nu am fi surprinsi daca tehnologia camerei ar putea include intr-un fel caracteristica Face ID in Apple Watch.

Astfel, ridicarea smartwatch-ului la nivelul fetei te-ar putea autentifica rapid atunci cand efectuezi plati prin intermediul serviciului Apple Pay.

CITESTE SI:  Cum intentioneaza Samsung sa depaseasca cipurile Qualcomm

In orice caz, acesta este un brevet interesant, desi faptul ca este incorporat in cureaua smartwatch-ului Apple Watch limiteaza optiunile de personalizare. Dar avand in vedere ca acesta este doar un brevet, nu este sigur ca compania il va pune in practica. Probabil ca compania doar exploreaza ideea, in loc sa o dezvolte.