fbpx

La ce anume lucreaza Microsoft cu SpaceX

La ce anume lucreaza Microsoft cu SpaceX

Compania Microsoft din Statele Unite a anuntat ca lucreaza la ceva anume cu compania spatiala privata SpaceX din SUA. Pare neobisnuit la prima vedere ca doua entitati care sunt atat de diferite intre ele sa lucreze impreuna, dar ideea e ca Microsoft si compania spatiala SpaceX se pot completa reciproc.

Microsoft a lansat un nou business de calcul in cloud, intr-un efort de a transforma Azure in platforma preferata a industriei spatiale. Compania tehnologica sustine ca dezvolta tehnologii pentru a permite sectorului public si celui privat sa se lanseze intr-un timp mai scurt si sa se asigure reusita.

CITESTE SI:  Samsung are cel mai mare SSD din lume (30TB) si il produce acum in masa

Prima dintre aceste tehnologii este Azure Orbital Emulator care este capabila sa realizeze simulari de constelatii de sateliti. Microsoft sustine ca constelatiile de sateliti “necesita o coordonare precisa si protocoale de formare bazate pe AI” si ca emulatorul le poate fi de folos dezvoltatorilor prin generarea de scenarii in timp real folosind imagini de satelit pre-colectate.

CITESTE SI:  Ce-ar putea cumpara Netflix cu zeci de milioane de dolari

Companiile si organizatiile pot folosi acest emulator de calcul in cloud pentru a instrui algoritmi AI pentru a se asigura ca reteaua de sateliti la care lucreaza va functiona exact asa cum s-a intentionat, inainte de a lansa primul satelit.

In plus, Microsoft colaboreaza cu companii spatiale pentru a oferi servicii industriei de pe Pamant. Unul dintre cei mai notabili parteneri este compania spatiala SpaceX care va oferi entitatii Microsoft acces la reteaua de sateliti Starlink pentru Azure Modular Datacenter (MDC).

CITESTE SI:  Ce pret ar putea avea smartphone-ul OnePlus 6 cu tematica Avengers

MDC este un centru de date autonom care poate fi transportat oriunde este nevoie de calcul si stocare in cloud pentru clienti. Poate functiona in conditii vitrege si in medii neprielnice, inclusiv in locatii indepartate. Microsoft si-a incheiat anuntul cu un angajament public de a le fi de folos clientilor industriei spatiale cu proiecte pe Pamant si in spatiu.