fbpx
La ce anume lucreaza Intel impreuna cu DARPA

La ce anume lucreaza Intel impreuna cu DARPA

Compania Intel din SUA lucreaza impreuna cu DARPA la ceva anume. Are legatura cu internetul si ar putea revolutiona confidentialitatea utilizatorilor de internet. Desigur, daca Intel si DARPA vor putea dezvolta ceea ce si-au propus.

Compania Intel din Statele Unite s-a inscris ca partener de cercetare DARPA la un proiect centrat pe criptarea in cloud avansata. Programul Data Protection in Virtual Environments (DPRIVE) analizeaza modalitati de avansare a criptarii pentru a imbunatati confidentialitatea.

CITESTE SI:  Cum e folosit dispozitivul Kinect la un aeroport

Pe scurt, noua criptare permite ca datele criptate sa fie procesate fara a fi necesar mai intai sa fie decriptate. Acesta este un pas important inainte pentru securitate.

Dar in acest moment acest lucru nu este cea mai practica maniera in majoritatea cazurilor. Potrivit DARPA, un calcul care necesita pe un PC obisnuit o fractiune de secunda poate avea nevoie de saptamani pe un server conventional care ruleaza criptarea FHE.

CITESTE SI:  MacBook Pro cu cip M1 vs unul cu procesor Intel. Care e mai performant

Descoperirea unei modalitati de a creste performanta este critica pentru ca FHE sa fie adoptata la scara larga. Ca parte a unui proiect multi-anual, compania Intel din Statele Unite va dezvolta un accelerator cu scopul de a accelera timpii de calcul FHE.

Compania Intel din Statele Unite lucreaza, pe langa DARPA, cu compania Microsoft din SUA pentru a testa tehnologia pe Microsoft Azure si pe Microsoft JEDI.

Si compania americana IBM lucreaza la criptarea in cloud avansata in cloud. Anul trecut, a lansat un set de instrumente pentru a facilita valorificarea modalitatii de criptare in aplicatiile iOS, macOS si Linux.

CITESTE SI:  De ce SUA au infiltrat un malware ofensiv in reteaua de electricitate a Rusiei

Ce parere ai despre acest proiect la care lucreaza compania Intel din SUA impreuna cu DARPA? Crezi ca va avea sorti de izbanda? Esti de parere ca criptarea in cloud avansata a Intel si DARPA nu va fi disponibila maselor foarte curand?