fbpx

La cati abonati a ajuns streaming-ul video la nivel global

La cati abonati a ajuns streaming-ul video la nivel global

Asociatia Cinematografica a Americii (MPAA) a anuntat ca piata de divertisment globala – care include atat cinematografele cat si divertismentul de domiciliu – a ajuns la un nou record in 2018: 96,8 miliarde de dolari, o crestere de 9 procente fata de anul 2017. S-a mai subliniat cresterea rapida a streaming-ului video online care a ajuns la 613 milioane de abonati la nivel global.

Era doar o chestiune de timp pana ce acest lucru trebuia sa se intample, iar acum se pare ca s-a intamplat. MPAA (Motion Picture Association Of America) spune ca piata globala de divertisment a ajuns la 96,8 miliarde de dolari anul trecut.

CITESTE SI:  Un nou centru de date al Facebook se va baza pe energie regenerabila

Stirea adauga faptul ca streaming-ul video a depasit abonamentele prin cablu la nivel global. Conform MPAA, streaming-ul video a inregistrat o crestere rapida anul trecut, ajungand la 613 milioane de abonati la nivel global, cu 27% mai multi decat in 2017.

De asemenea, MPAA indica faptul ca abonamentele la streaming video au depasit pentru prima data in istorie televiziunea prin cablu. 131,2 milioane de noi abonati au aparut anul trecut, ajungand la 613,3 milioane de abonati la nivel global.

CITESTE SI:  VIDEO: O universitate va folosi VR pentru ca studentii online sa se simta mai putin izolati

Asta in constrast cu numarul de abonati la televiziunea prin cablu care a scazut cu 2% in 2018, ajungand la 556 de milioane. Chiar daca si-a pierdut pozitia fruntasa in fata streaming-ului care creste din ce in ce mai mult datorita flexibilitatii si preturilor mai reduse, abonamentele la cablu TV inca genereaza multi bani.

CITESTE SI:  Ce a cumparat Amazon de 1 miliard de dolari

Aportul abonatilor la cablu TV a crescut cu 6,2 miliarde de dolari in 2018, ajungand la un total de 118 miliarde de dolari. Streaming-ului video online ii revine de fapt locul al treilea in lista cand vine vorba despre veniturile generate, locul al doilea fiind ocupat de televiziunea prin satelit.