fbpx
La cat ajunge bugetul anual al NASA pentru aselenizarea din 2024

La cat ajunge bugetul anual NASA pentru aselenizarea din 2024

Statele Unite doresc sa trimita din nou oameni pe Luna, intr-o noua aselenizare care ar trebui sa aiba loc in 2024. Pentru a se asigura ca aselenizarea va avea loc in 2024 si nu mai tarziu, administratia Trump din Statele Unite a decis sa creasca bugetul anual alocat agentiei spatiale NASA.

Daca agentia spatiala NASA are de gand sa-si indeplineasca obiectivul de aselenizare pe Luna pana in 2024, va avea nevoie de o suma uriasa de bani intr-un timp foarte scurt. Si s-ar putea intampla.

CITESTE SI:  Ce pret are displayul inteligent LG WK9 cu Google Assistant

Administratia Trump propune unul dintre cele mai insemnate bugete anuale NASA de ani de zile. Bugetul anual alocat va ajunge la 25 de miliarde de dolari, fata de cele 19 miliarde de dolari din primul an al administratiei Trump si fata de cele 22 de miliarde de dolari pentru acest an. Desigur, bugetul pe fiecare an se aduna pana in 2024 pentru a obtine suma suficienta pentru a aseleniza pe Luna in 2024.

Aproape 3 miliarde de dolari vor fi alocati pentru crearea vehiculelor necesare programului de aselenizare Artemis al agentiei spatiale NASA pentru 2024. Suma anuala este, de asemenea, pregatita sa acopere costurile complete ale Artemis si sa ofere o foaie de parcurs mai clara pentru aselenizarea pe Luna din 2024 pregatita de NASA.

CITESTE SI:  Google va permite site-urilor sa renunte sa mai apara in rezultatele de cautare

Desigur, problema e ca bugetele au nevoie de regula de aprobarea Congresului si nu exista nicio garantie ca acest buget anual al agentiei spatiale NASA va trece nemodificat prin Congres.

O subcomisie a prezentat recent un proiect de lege care ar amana aselenizarea pana in 2028 si ar intarzia o misiune orbitala pe Marte pana in 2033.

CITESTE SI:  Cat e de usor de reparat noul MacBook Air al Apple

Nu ar fi surprinzator sa vedem politicieni care sustin ca aceste miliarde de dolari ar trebui sa abordeze mai degraba chestiunile de pe Pamant, nu misiunile spatiale cu utilitate initiala limitata.

Cu toate acestea, daca acest buget anual va trece, acesta ar reprezenta un angajament considerabil mai profund pentru Artemis decat in cazul misiunilor de aselenizare din trecut ale agentiei spatiale NASA.