fbpx

La asta va renunta browserul Edge al Microsoft dupa 2020

La asta va renunta browserul Edge al Microsoft dupa 2020

O noua stire releva faptul ca compania Microsoft din Statele Unite va renunta la ceva anume din browserul sau web Edge. Acest lucru se va intampla dupa 2020. Este vorba despre ceva la care doreste sa renunte si compania americana Google.

Compania Microsoft din Statele Unite ofera detalii despre cum va renunta la suportul Flash din browserul Edge pentru a coincide cu programul stabilit de Adobe, inclusiv cateva exceptii notabile.

Asa cum era de asteptat, Flash va fi dezactivat implicit in browserul Edge incepand cu decembrie 2020. Versiunile Flash lansate inainte de iunie 2020 vor fi blocate.

CITESTE SI:  VIDEO: De ce aceasta poate fi masina electrica a viitorului, de la Lexus

Utilizatorii care folosesc versiunea pre-Chromium a browserelor Edge si Internet Explorer 11 nu vor mai avea parte de update-uri de securitate Flash de la Microsoft.

Daca doresti ca Flash sa dispara definitiv, vei avea acces si la un instrument care elimina Flash ca componenta Windows. Acest instrument va fi disponibil in aceasta toamna, va aparea in update-ul Windows de la inceputul anului 2020 si va fi un update recomandat “cateva luni mai tarziu”.

CITESTE SI:  Facebook Live este folosit din nou pentru a transmite live o crima

Microsoft a dezvaluit ca acesta va fi un update Windows permanent, deci ireversibil. Incepand din vara anului 2021, compania va elimina framework-urile pentru dezvoltatori legate de Flash, politicile de grup si interfetele de utilizare din browserele Edge si IE11, prin update-uri cumulative pentru mai multe versiuni de Windows, inclusiv Windows 10 si 8.1.

Clientii corporativi care au nevoie de Flash vor avea in continuare optiuni. Browserul Edge va permite Flash sa ruleze ca plugin in modul Internet Explorer.

CITESTE SI:  Motivul pentru care Samsung nu mai lanseaza playere Blu-ray in Statele Unite

Totusi, acesti clienti se vor indeparta de codul Flash furnizat de Microsoft si, drept urmare, nu vor mai obtine asistenta Microsoft.

Compania Microsoft nu prea are de ales in legatura cu renuntarea la Flash. Google inlatura Flash din Chromium, motorul din spatele actualei versiuni a browserului web Edge, in aceeasi perioada.