fbpx

Kodak isi anunta propria moneda virtuala

Kodak isi anunta propria moneda virtuala

Kodak este un nume cu care unii dintre voi ati putea fi familiarizati daca ati crescut in anii ’80 sau ’90. Compania a fost sinonima cu fotografia cu camerele ei, desi in ultima vreme Kodak nu a avut prea mult noroc in competitia cu alti producatori de camere precum Sony, Nikon, Canon, Fujifilm (toti astia patru sunt producatori japonezi) si asa mai departe.

Cu toate acestea, se pare ca compania spera sa continue sa opereze in domeniul fotografiei prin lansarea propriei monede virtuale care se numeste KodakCoin. Moneda virtuala va fi lansata impreuna cu Wenn Digital pentru a crea platforma KodakOne pentru drepturile de imagine care poate analiza internetul si sa caute incalcari ale drepturilor de autor.

CITESTE SI:  Jeff Bezos de la Amazon intreaba pe Twitter cum ar trebui sa-si doneze averea

De asemenea, ajuta la crearea unui serviciu de plata mai corect si mai prompt in care fotografii sunt platiti instantaneu si sigur ori de cate ori cineva cumpara una dintre fotografiile lor.

CITESTE SI:  WhatsApp are 1 miliard de utilizatori activi zilnic care trimit 55 de miliarde de mesaje in fiecare zi

Potrivit CEO-ului companiei de camere Kodak, Jeff Clarke, “Pentru multi din industria tehnologica, ‘lanturile de blocuri’ si ‘moneda virtuala’ sunt cuvinte ‘fierbinti’, dar pentru fotografii care s-au straduit din greu sa isi afirme controlul asupra muncii lor si asupra modului in care aceasta este utilizata, aceste cuvinte ‘fierbinti’ sunt cheile pentru a rezolva ceva ce parea o problema care nu are o solutie. Kodak a cautat intotdeauna sa democratizeze fotografia si sa determine ca licentierea sa fie echitabila pentru artisti. Aceste tehnologii precum moneda virtuala ofera comunitatii de fotografie o modalitate inovatoare si usoara de a reusi acest lucru”.

CITESTE SI:  Bill Gates nu mai este cel mai bogat om din lume, Jeff Bezos de la Amazon este

Nu suntem siguri daca compania de camere Kodak vrea doar sa ia parte la miscarea in masa cu monedele virtuale, sau daca acesta este un viitor pe care compania il previzioneaza, dar va fi interesant de vazut ce se va intampla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *