fbpx
Kaspersky isi inchide biroul din Washington DC

Kaspersky isi inchide biroul din Washington DC

Kaspersky a avut conflicte cu guvernul american in acest an, iar acum Bloomberg spune ca compania isi va inchide biroul din Washington DC. Cu toate acestea, desi afacerile sale guvernamentale cu Statele Unite par a fi moarte, Kaspersky continua sa vanda produse clientilor neguvernamentali din Statele Unite si va deschide birouri in Chicago si Los Angeles anul viitor.

In luna iulie, administratia Trump a eliminat Kaspersky de pe lista furnizorilor IT aprobati, iar in luna august au aparut stiri conform carora FBI incearca sa convinga companiile sa elimine produsele companiei ruse.

CITESTE SI:  YouTube nu le-a spus celor de la Wikipedia despre planurile pentru Wikipedia

Aceste miscari au fost un rezultat al suspiciunilor guvernului american conform carora Kaspersky cu birou in Washington DC ar directiona informatii de la clientii sai catre guvernul rus.

Best Buy a scos la scurt timp produsele companiei de pe rafturile sale, iar guvernul american a interzis in cele din urma agentiilor federale sa utilizeze softul de securitate al companiei in septembrie.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi smartphone-ul pliabil al Apple mai bun decat Samsung Galaxy Fold

In timp ce autoritatea britanica de securitate cibernetica – Centrul National de Securitate Cibernetica (NCSC) – a sfatuit agentiile guvernamentale sa nu foloseasca softul Kaspersky, vicepresedintele companiei, Anton Shingarev, a declarat intr-un interviu recent, “Ne aflam in discutii cu NCSC si incercam sa ne dam seama cum trebuie sa procedam pentru a gasi o rezolvare la aceasta problema. In general, acestia sustin ideea de a oferi codul sursa al softului nostru pentru o verificare independenta”.

CITESTE SI:  De la ce alta companie angajeaza Facebook un dezvoltator de top de cipuri, se pare

De asemenea, acesta a spus ca autoritatile de reglementare din Europa sunt conduse de informatii, in timp ce interdictia Statelor Unite se bazeaza pe speculatii. Kaspersky care si-a inchis biroul din Washington DC a sustinut in repetate randuri ca nu impartaseste informatiile sale cu guvernul rus.