fbpx
Jocurile de Iarna de la Pyeongchang au fost vizati de malware-ul Olympic Destroyer

Jocurile de Iarna de la Pyeongchang au fost vizate de malware-ul “Olympic Destroyer”

S-a confirmat de comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Pyeongchang, Coreea de Sud, ca au fost vizati de un atac cibernetic cu un malware in timpul ceremoniei de deschidere de saptamana trecuta.

Nu au fost oferite multe detalii oficiale despre atacul cibernetic, dar mai multe companii de securitate cibernetica din Statele Unite au analizat problema si au descoperit malware-ul denumit “Olympic Destroyer”, folosit probabil in timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Pyeongchang.

CITESTE SI:  Toshiba, Fujitsu si VAIO - aproape de contopirea afacerilor lor [zvon]

Organizatorii de la Jocurile Olimpice de Iarna din Pyeongchang au confirmat atacul duminica si au oferit putine detalii in afara de faptul ca malware-ul “Olympic Destroyer” a afectat serviciile de internet si de televiziune, dar nu a compromis operatiunile critice.

Un purtator de cuvant a confirmat mai tarziu ca toate problemele cauzate de malware-ul “Olympic Destroyer” au fost rezolvate in weekend. Reuters informeaza ca mai multe companii de securitate cibernetica din Statele Unite au analizat codul despre care cred ca a fost folosit in atacul cibernetic de la Jocurile Olimpice de Iarna din Pyeongchang.

CITESTE SI:  Cum iti poate mentine Samsung AirDresser hainele curate

Toate cele trei companii au subliniat faptul ca a fost folosit malware-ul denumit “Olympic Destroyer”. Acesta a fost conceput pentru a trece calculatoarele in offline prin stergerea fisierelor importante din sistem, o actiune care ar fi scos din uz PC-urile.

Atacul cu malware-ul “Olympic Destroyer”” a doborat site-ul oficial al Jocurilor Olimpice, ceea ce a impiedicat unele persoane sa printeze bilete. Reteaua WiFi destinata reporterilor in timpul ceremoniei de deschidere nu a functionat prea bine drept rezultat al acestui hack.

CITESTE SI:  James Cameron vrea sa reinventeze franciza Terminator. Dar cum?

In ciuda faptului ca este clar care a fost obiectivul acestui atac cibernetic, toate cele trei companii de securitate cibernetica au declarat ca nu sunt sigure cine a fost in spatele acestui atac malware asupra Jocurilor Olimpice de Iarna de la Pyeongchang. Comitetul de organizare nu a indicat niciun vinovat, nici daca este vorba despre niste persoane independente sau de hackeri sustinuti de un stat.