fbpx

Jocul Tetris i-ar putea ajuta pe cei veniti din razboi

Jocul Tetris i-ar putea ajuta pe cei veniti din razboi

Un joc ca Tetris ar putea fi folosit pentru a bloca tulburarea de stres post-traumatic, chiar si dupa ce amintirile traumei au fost consolidate. Aceasta afirmatie este rezultatul unui experiment in care amintirile intruzive au fost aproape eliminate jucand Tetris, atunci cand amintirile in discutie au fost reactivate la subiecti. Acest joc i-ar putea ajuta pe cei veniti din razboi.

Tetris este cel mai bine-vandut joc din toate timpurile si care a fost portat pe absolut orice dispozitiv echipat cu un procesor si este prezent in vietile noastre de 30 de ani.

CITESTE SI:  Pentru 60 de dolari, un tip si-a upgradat smartphone-ul Nexus 5X cu 4GB de RAM

Cand nu te simti foarte bine, ai vrea sa ai incredere in experti pentru a te putea ajuta, nu? Se pare ca cineva care sufera de tulburarea de stres post-traumatic din razboi va putea sa-si reduca severitatea acesteia jucand Tetris.

Se pare ca expertii sustin ca daca joci acest joc, asta te va ajuta sa-ti blochezi amintirile neplacute. Exista posibilitatea ca cei din ziua de azi care isi petrec timpul jucand Grand Theft Auto sau cel mai recent Call of Duty sa nu-si aminteasca de orele petrecute jucand Tetris.

CITESTE SI:  Pretul uluitor de mic al noului Nest Mini care vine cu sunet mai bun

Cu toate acestea, jocul puzzle rusesc s-a dovedit a fi un succes in anii ’80. In orice caz, este bine ca vedem cum un joc clasic vechi este in stare sa te ajute sa-ti indepartezi amintirile neplacute din razboi, nu-i asa?

Mai multi cercetatori din cadrul Consiliului Medical de Cercetare Cognitiva si Unitatea de Stiinte ale Creierului din Statele Unite si-au dat seama ca existau pacienti care jucau Tetris si ca acesta i-a ajutat cu tulburarea de stres post-traumatic de care sufereau.

CITESTE SI:  De ce Apple renunta la backup-urile criptate in iCloud

Acestia experimentau un numar mai scazut de flashback-uri in urma unui eveniment traumatic. Practic, acest joc va ajuta la blocarea amintirilor nedorite si chiar daca Tetris pare imposibil de invins, daca ii poate ajuta pe cei care sufera de tulburarea de stret post-traumatic din razboi, de ce sa nu-l incerce?