fbpx
Jocul Minecraft ar putea fi interzis in Turcia

Jocul Minecraft ar putea fi interzis in Turcia

Daca te gandesti ca Mortal Kombat, Grand Theft Auto si Call of Duty sunt jocuri foarte violente, atunci poate vrei sa afli ca in opinia unora Minecraft este atat de violent incat ar trebui interzis. Potrivit guvernului din Turcia, Minecraft ii incurajeaza pe copii sa manifeste violenta fata de animale.

Potrivit presei locale, a fost pregatit un raport si a fost trimis catre departamentul legal din Turcia pentru a se aproba interzicerea Minecraft. “Desi jocul poate fi vazut ca incurajeaza creativitatea copiilor prin construirea de case, ferme si poduri, creaturile ostile trebuie sa fie ucise pentru a proteja aceste structuri. Pe scurt, jocul este bazat pe violenta”, spune raportul.

CITESTE SI:  De ce extensiile browserului Mozilla Firefox s-au stricat

Cu siguranta aceasta pare a fi o miscare prosteasca din partea guvernului din Turcia. Ministerul Familiei si Politicilor Sociale doreste o interzicere la nivel national a Minecraft, dupa ce o investigatie din luna februarie a concluzionat faptul ca Minecraft este un joc care promoveaza violenta.

CITESTE SI:  De ce jocul Fortnite al Epic Games va primi boti

S-a sustinut ca Minecraft este prea violent, ceea ce-l face sa fie un joc nerecomandat copiilor. Este nevoie doar de o aprobare din partea Curtilor de Justitie din Turcia pentru a se interzice.

Aceasta nu este singura trasnaie a guvernului din Turcia. Acesta a interzis deja reteaua de socializare Twitter si are planuri sa blocheze si Youtube. Daca este sa vorbim despre jocurile care promoveaza violenta, ar exista destule motive pentru a fi interzis si Angry Birds.

CITESTE SI:  Toate skin-urile din jocul Mortal Kombat 11 costa o suma uriasa

In China au existat niste cazuri in care niste copii s-au decis sa lege niste artificii de vrabii adevarate. Acestia le-au impins, asteptand ca artificiile sa-si ia zborul. In acest fel, pasarile au murit sau au fost ranite.

Curtile de Justitie din Turcia ar trebui sa-si dea seama ca exista multe alte modalitati prin care cineva poate lua contact cu violenta, in afara de jocul Minecraft.