fbpx

Japonia va trimite asta catre planeta Marte

Japonia va trimite asta catre planeta Marte

Conform unei noi stiri, JAXA (agentia spatiala din Japonia) va trimite ceva anume catre planeta Marte si catre lunile sale. In acest scop, agentia spatiala din Japonia va colabora cu furnizorul japonez de televiziune NHK. Lansarea catre planeta Marte ar putea avea loc in anul fiscal 2024 din Japonia.

E dificil de justificat clipurile video 8K aici pe Pamant, dar asta nu impiedica Japonia sa captureze imagini de inalta rezolutie in alta parte a sistemului solar.

Agentia Japoneza de Explorare Aerospatiala (JAXA) si furnizorul de televiziune NHK dezvolta camere 4K si 8K care vor captura fotografii cu planeta Marte si cu lunile sale (Phobos si Deimos) pentru viitoarea misiune Martian Moons Exploration (MMX).

CITESTE SI:  Cand va vinde Subaru numai masini electrice

Misiunea va captura regulat imagini si le va transmite partial pe Pamant pentru a crea o imagine de calitate, in timp ce imaginile originale vor fi stocate intr-o capsula care se va indrepta catre planeta noastra.

Acest lucru ar trebui, de asemenea, sa contribuie la vizualizarea comportamentului navetei spatiale, prin combinarea informatiilor de camera cu datele de zbor.

CITESTE SI:  VIDEO: Hasselblad dezvaluie camera H6D-400C de 400 de megapixeli

Ar putea contribui la operarea navetei spatiale, a declarat JAXA. Se crede ca acea naveta spatiala va fi lansata in anul fiscal 2024 al Japoniei si ca va ajunge pe planeta Marte pana in anul fiscal 2025.

In plus, va fi nevoie de alti ani de zile pentru intoarcerea acelei capsule in Japonia. Dar asteptarea ar putea merita. MMX nu numai ca ar trebui sa ofere fotografii extrem de detaliate cu planeta Marte, dar va si ateriza pe Phobos si va colecta materialul de suprafata.

CITESTE SI:  VIDEO: Cum se compara camera lui iPhone Xs Max cu cea a lui iPhone XR

Astfel, oamenii de stiinta din Japonia vor afla noi lucruri despre planeta Marte. De asemenea, aceste imagini ar putea fi o comoara pentru NHK – compania media ar putea avea imagini 8K pe care alti furnizori de televiziune s-ar putea sa nu le poata inregistra niciodata pe cont propriu.