fbpx

Japonia va produce ultimul lor VCR in aceasta luna

Japonia va produce ultimul lor VCR in aceasta luna

Cei mai multi dintre noi au incetat sa mai foloseasca casete video si VCR-uri acum foarte, foarte mult timp.

Intr-o lume a descarcarilor si streaming-ului digital, poate ca ai uitat ca mediile de stocare precum CD-urile si DVD-urile incep sa para demodate si presupunem ca, in ceea ceea ce priveste urmarirea filmelor si emisiunilor, poate ca ai dreptate.

Cu toate acestea, se pare si ca predecesoarele CD-urilor, casetele VSH, sunt inca in viata, cel putin deocamdata. Funai Electric din Japonia a anuntat recent ca vor inceta oficial in aceasta luna sa mai produca VCR-uri.

CITESTE SI:  De ce Sony ofera doua jocuri in mod gratuit

Pentru cei care sunt prea tineri ca sa-si aminteasca sau ca sa stie, VCR este un player de casete care reda casete VSH si asa obisnuiau sa vina filmele inainte de a aparea CD-urile.

Ai putea crede ca VCR-urile si casetele VSH au disparut pana acum, dar de foarte mult timp (de mai mult timp decat celelalte companii) compania Funai Electric din Japonia a produs unitati ale acestui dispozitiv in China.

CITESTE SI:  Cum ar putea fi smartphone-ul Sony cu ecran rulabil

De fapt, VCR-urile au continuat sa fie vandute sub branduri ca Sanyo si in piete ca America de Nord. Anul trecut, s-a estimat ca au fost vandute la scara mondiala 750 000 de unitati si trebuie sa recunoastem ca pare cam putin, dar este totusi mult pentru un format despre care multi cred ca a murit.

CITESTE SI:  De ce o companie aeriana din Japonia investeste in roboti care neaga nevoia zborului

Potrivit Funai din Japonia, compania sustine ca dificultatea de a obtine piese si declinul vanzarilor a condus la decizia lor de a opri productia VCR-urilor.

La fel ca vinilul, se pare ca exista cei carora le place formatul VSH datorita aspectului pixelat al sau, iar unii entuziasti cred ca acesta nu mai exista in formate precum DVD-urile si discurile Blu-ray care sunt prea “curate”. Presupunem ca int-un fel VCR-urile sunt mai atragatoare.