fbpx
Japonia va explora acest corp ceresc cu un robot spatial sferic

Japonia va explora acest corp ceresc cu un robot spatial sferic

Agentia spatiala din Japonia lucreaza cu Sony, Universitatea Doshisha si cu Tomy la un robot spatial sferic cu care va explora un anumit corp ceresc. Lansarea catre acel corp ceresc va avea loc in 2022. Forma robotului spatial va fi sferica doar atunci cand e inactiv.

De-a lungul anilor, agentiile aerospatiale ale unor tari au trimis roveri in spatiu pentru a fi folositi pentru a cerceta noi destinatii, cum ar fi Luna si planete precum Marte.

In general, acesti roveri sunt niste vehicule cu patru roti. Foarte scumpi si de mari dimensiuni (cat o masina). Dar Japonia ar putea crea ceva diferit. Cu ceva milioane de dolari in minus, in comparatie cu alti roveri.

CITESTE SI:  Pretul lui Sony Xperia 5 II, smartphone cu specificatii de varf

Conform unei stiri de Bytes, Agentia de Explorare Aerospatiala din Japonia (JAXA) coopereaza cu compania Sony din Japonia, cu Universitatea Doshisha si cu producatorul de jucarii Tomy, pentru a crea un robot spatial in forma sferica pentru a aseleniza cu el pe Luna cu scopul de a explora satelitul natural.

CITESTE SI:  Japonia dezvaluie designul stadionului sau pentru Olimpiada din 2020

Acesta va fi initial de forma sferica, in timp ce nu e folosit. Dar dupa ce atinge suprafata Lunii, va trece la configuratia sa completa care poate captura imagini cu suprafata Lunii.

Echipa formata de acele companii implicate e surprinzatoare, dar acesta e un parteneriat care a fost format inca din 2016. Compania Sony din Japonia va furniza sistemul de control pentru robotul spatial sferic, in timp ce Universitatea Doshisha si Tomy vor lucra impreuna pentru a miniaturiza designul.

CITESTE SI:  Sony Xperia J1 Compact editia Metal Gear Solid V The Phantom Edition a fost anuntat

E un concept interesant si ar putea duce la viitoare misiuni in care robotii vor putea fi lansati catre alte corpuri ceresti nu doar cate unul per transport, mai ales daca inginerii reusesc sa-i miniaturizeze.

Robotul spatial sferic al Japoniei se va lansa in spatiu in 2022. Ce parere ai despre robotul spatial sferic din Japonia care va fi creat pentru a explora Luna?