fbpx

VIDEO: Japonia dezvaluie o versiune “Supreme” a trenului sau glont

Japonia dezvaluie o versiune Supreme a trenului sau glont

Japonia a dezvaluit o versiune a prototipului “Supreme” al trenului-glont Shinkansen cu viteza de 300 de kilometri la ora care prezinta un profil al nasului mai ascutit, prize de electricitate pentru fiecare scaun si rafturi luminoase pentru bagaje.

Potrivit publicatiei Asahi din Japonia, trenurile glont din seria N700S ale Central Japan Railway urmeaza sa debuteze in 2020, pe linia Tokaido Shinkansen care se desfasoara intre Tokio si Shin-Osaka.

Cele “Supreme” din Japonia sunt infrumusetate cu un ‘S” mare si auriu care vine de la “Supreme”, iar testarile incep in aceasta luna. Scaunele au fost, de asemenea, modernizate cu un nou material si cu capacitatea de a se extinde cu inca 15% mai mult spatiu pentru picioare (cel putin pentru cei care cumpara bilete la prima clasa).

CITESTE SI:  VIDEO: Un nou trailer pentru anime-ul "Batman Ninja" a fost lansat

Scaunele contin acum prize de electricitate pentru fiecare pasager, si nu numai pentru cei care au fost suficient de norocosi incat sa primeasca un scaun la fereastra, iar becurile lumineaza automat suportul pentru bagaje la fiecare oprire a trenului-glont pentru a ajuta pasagerii din Japonia sa-si gaseasca lucrurile.

CITESTE SI:  Statele Unite finanteaza giganti in tehnologie in eforturile de a construi supercomputere de urmatoare generatie

Trenul-glont Supreme din Japonia este format din cel mult 16 module, doua locomotive si 14 vagoane si este capabil sa gazduiasca un total de 1323 de pasageri. Dupa cum mentioneaza ziarul “Railway Gazette”, nasul trenului-glont Supreme din Japonia a fost reproiectat pentru a avea un profil modificat despre care se spune ca va imbunatati fluxul de aer si ca va reduce efectul sonor in timp ce acesta se deplaseaza prin tuneluri.

CITESTE SI:  Ce durata de viata va avea statia spatiala din China

Trenul-glont “Supreme” din Japonia va putea calatori cu 285 de kilometri la ora pe linia Tokaido Shinkansen si cu 300 de kilometri la ora pe linia Sanyo Shinkansen, adica este la fel de rapid ca cele anterioare. Noul tren-glont Supreme urmeaza sa inceapa sa ia pasageri in 2020, exact la timp pentru Jocurile Olimpice din Tokio.

Facebook