fbpx

Japonia deschide primul hotel cu angajati roboti

Receptionista-robot in hotelul Henn-na Hotel din Japonia

Un nou hotel din Japonia duce tehnologia de ultima ora la un alt nivel. Desi hotelurile din Japonia sunt deja ultra-moderne, cel nou  vrea sa foloseasca roboti umanoizi. Acestia pot vorbi mai multe limbi straine, pot raspunde la limbajul corpului si pot stabili contact vizual cu clientii.

Cand  Henn-na Hotel din Japonia, care se traduce prin Hotelul Ciudat, va fi inaugurat pe data de 17 iulie, robotii umanoizi vor astepta clientii si ii vor ajuta. Acesta este situat in parcul tematic Huis Ten Bosch din prefectura Nagasaki din Japonia. Acesta va avea 72 de camere, iar alte 72 de camere vor fi terminate in 2016. O noapte va costa 60 de dolari.

CITESTE SI:  LG Gentle - un smartphone Android tip clapeta

Trei roboti vor fi receptioneri. Ei vor putea purta conversatii in engleza, chineza, japoneza si coreeana si vor fi capabili sa interpreteze limbajul corpului si inflexiunile vocii pentru a-si da seama in ce stare se afla clientii.

Ceilalti sapte roboti se vor afla la intrare. Acestia le vor cara bagajele clientilor in camere si vor oferi servicii de menajerie.

Exista alte facilitati moderne de care clientii se pot bucura. Cheile de la camere au fost inlocuite cu recunoastere faciala, iar temperatura camerei se va ajusta automat in functie de caldura corporala a clientilor care este detectata de niste panouri. Daca un client doreste ceva, nu este nevoie sa sune la receptie pentru ca poate folosi o tableta furnizata de hotel.

CITESTE SI:  Cum e sistemul de recunoastere faciala pentru Jocurile Olimpice din Tokio

Presedintele Huis Ten Bosch, Hideo Sawada, a declarat intr-o conferinta de presa ca in viitor doreste ca mai mult de 90% din serviciile hotelului din Japonia sa fie efectuate de roboti. Am impresia ca in Japonia exista mai multi pensionari decat credeam daca lumea isi permite sa ofere de munca robotilor.

CITESTE SI:  Care este primul smartphone ZTE de dupa interdictia Statelor Unite

Daca doresti sa arunci o privire catre ospitalitatea hoteliera aflata la ani-lumina distanta fata de cea cu care esti obisnuit, poti vizita Hotelul Ciudat din Japonia.

Ciudat poate pentru straini, dar daca vrei foarte mult sa te cazezi la acest hotel din Japonia cu angajati roboti, ai timp pana pe 17 iulie sa-ti faci bagajele. Nu-ti face griji, robotii nu o sa te manance la noapte. Cel putin nu inca.

Receptie Henn-na HotelHenn-na HotelHenn-na HotelRobot receptioner in Henn-na Hotel