fbpx

Iti poti misca macar ochii? Poti desena

Iti poti misca macar ochii Poti desena

Oamenii de stiinta de la Imperial College London au dezvoltat un soft de computer care ii permite unei persoane sa controleze un brat robotic pentru a desena o imagine miscand doar ochii.

Te-ai gandit vreodata sa devii artist? Aceasta ar putea fi o intrebare la care unii dintre noi ar raspunde in mod clar afirmativ, dar aici este o modalitate interesanta de a privi lucrurile.

Oamenii de stiinta de la Imperial College London au reusit sa lucreze la un soft de computer care ii va permite unei persoane sa aiba control asupra unui brat robotic cu scopul de a desena o imagine, iar acest lucru se poate face nu prin folosirea mainilor sau picioarelor unei persoane si nici macar a gurii acesteia, ci mai degraba cu ochii.

CITESTE SI:  De ce aceasta fotografie alb-negru pare una color

O astfel de tehnologie care implica ochii si desenatul dezvaluie potentialul utilizarii robotilor cu scopul de a-i asista pe oameni cand vine vorba despre extinderea abilitatilor acestora si, mai important, despre sarcinile multiple.

CITESTE SI:  Cum poti desena pe consola de jocuri Nintendo Switch

Inginerii implicatii de la Laboratorul pentru Creier si Comportament al colegiului din Londra folosesc un brat robotic controlat de ochi si au venit cu un sistem pentru acesta si poate actiona ca o extensie a corpului uman.

In loc sa se miste folosind un set de comenzi pe computer, bratul robotic in sine va fi ghidat folosind un dispozitiv care urmareste ochii.

Va exista un algoritm care va ajuta la traducerea locului in care utilizatorul isi atinteste privirea in comenzi, in asa fel incat bratul robotic poata desena in mod corespunzator controlat de ochi.

CITESTE SI:  Ce preturi au monitoarele Lenovo Q24i si Q27q care afecteaza ochii mai putin

Acest dispozitiv care implica ochii si desenatul ar putea foarte bine sa fie primul de acest gen din lume si se spune ca este destul de intuitiv.

Cu siguranta, faptul ca va fi benefic pentru vietile oamenilor care nu se pot misca este un alt punct in plus intr-o astfel de dezvoltare.

Sursa: reuters.com