fbpx
iPhone X este cel mai cumparat smartphone de Ziua Recunostintei

iPhone X este cel mai cumparat smartphone de Ziua Recunostintei

Stim ca unii dintre criticii companiei Apple sunt sceptici cu privire la succesul lui iPhone X. La urma urmei, avand in vedere pretul atat de ridicat cu mult peste cel al competitiei, acest lucru nu i-ar determina pe clienti sa aleaga un brand diferit?

Se pare ca nu, deoarece, potrivit ultimelor statistici de la Localytics, iPhone X a avut o crestere a cumpararii in ultima saptamana. Potrivit cifrelor lor, iPhone X este telefonul care a avut cea mai mare crestere a cumpararii in weekendul de Ziua Recunostintei in Statele Unite, inregistrand un impuls de 47% fata de ultimele patru saptamani.

CITESTE SI:  China nu primeste Galaxy Note 7 cu 6GB de RAM, la urma urmei

Dupa cum puteti vedea in graficul de mai sus, iPhone X s-a cumparat cu 47% mai mult de Ziua Recunostintei, Google Pixel 2 venind pe locul al doilea cu 45%, urmat de Galaxy Note 4 cu 44%.

In mod interesant, 8 si 8 Plus nu s-au descurcat prea bine de Ziua Recunostintei, fiecare reprezentand 21%, respectiv 16% care, combinate, formeaza un procent mai mic decat cresterea cumpararii lui iPhone X.

CITESTE SI:  De ce Apple nu va creste preturile iPhone-urilor 5G, spune un analist

Acest lucru pare sa fie in concordanta cu o stire anterioara care spunea ca Apple ar fi vandut 6 milioane de smartphone-uri iPhone X de Black Friday. Acestea fiind spuse, retineti ca, deoarece cresterea este relativa fata de perioada anterioara, tind sa fie favorizate smartphone-urile scumpe, pentru ca oamenii cred ca pot primi o reducere de Ziua Recunostintei.

CITESTE SI:  Samsung ar putea adauga o caracteristica sociala la Samsung Pay

Desi cresterea de Ziua Recunostintei este impresionanta, nu avem cifre exacte si, prin urmare, nu stim in cate unitati s-a vandut fiecare produs. De fapt, se pare ca acest lucru ar putea fi doar inceputul, dupa cum a confirmat analistul KGI Securities – Ming-Chi Kuo – care considera ca cererea pentru iPhone X nu a atins inca apogeul. Smartphone-ul ar putea avea chiar mai mult succes.