fbpx
iPhone-ul pentru 2017 va integra un buton virtual construit in ecran

iPhone-ul pentru 2017 va integra un “buton virtual” construit in ecran

Cand Apple a lansat iPhone 7 si 7  Plus, compania a recurs la ceva ce multi utilizatori au cerut in ultimii ani, si anume sa scape de butonul home.

Butonul home este inca acolo, dar nu mai este o parte in miscare, ceea ce inseamna ca utilizatorii nu vor trebui sa-si faca griji ca nu va functiona la ei, problema destul de comuna printre utilizatorii de iPhone-uri.

Cu toate acestea, se pare ca in 2017, butonul s-ar putea sa nici nu existe. In timpul review-ului lor pentru iPhone 7, New York Times a lansat un mic indiciu despre iPhone-ul din 2017 sustinand ca li s-a spus ca butonul home va fi inlaturat in intregime si ca va fi inlocuit cu un buton virtual construit in ecran.

CITESTE SI:  Cat de rapide sunt descarcarile celulare cu iPhone Xs fata de iPhone XR

Pasajul este in felul urmator, “Apple va continua probabil sa produca iPhone-uri fara jackuri pentru casti, iar iPhone-ul de anul viitor va avea o fata full-screen cu butonul virtual construit direct in ecran, potrivit unor doi oameni din companie care au vorbit in mod anonim pentru ca detaliile produselor sunt confidentiale”.

CITESTE SI:  Apple ne spune cum vor rula aplicatiile iOS pe macOS

Butoanele virtuale soft/on-screen nu sunt ceva nou, iar smartphone-urile Android le folosesc deja de ceva vreme, dar va fi o premiera pentru Apple.

Cat despre Touch ID, exista in acest moment tehnologia care poate citi amprente digitale prin ecran, cum ar fi Sense ID al Qualcomm, iar ideea a fost explorata de Apple in trecut, fapt care a fost dezvaluit de niste patente.

CITESTE SI:  In ce fel 5G-ul lui iPhone 12 va fi diferit, in functie de regiune

Stirea de New York Times corespunde de asemenea cu o stire de catre analistul bine informat Ming-Chi Kuo care mai devreme in acest an a spus ca iPhone-ul pentru anul 2017 va avea un ecran edge-to-edge si o carcasa din sticla, dar putem spune ca probabil ar trebui sa tratezi aceste informatii cu precautie deocamdata.