fbpx

iPhone 8 ar putea inlocui senzorul Touch ID cu scanarea 3D a fetei

iPhone 8 ar putea inlocui senzorul Touch ID cu scanarea 3D a fetei

Apple Inc. lucreaza la o caracteristica care iti va debloca smartphone-ul iPhone 8 scanandu-ti 3D fata in loc de amprente (Touch ID). Pentru smartphone-ul sau iPhone 8 reproiectat, care va fi dat spre vanzare in acest an, Apple testeaza un sistem imbunatatit de securitate prin scanarea 3D a fetei care le permite utilizatorilor sa efectueze tot felul de actiuni in siguranta.

Zvonurile recente au indicat ca iPhone 8 s-ar putea sa nu integreze un senzor de amprente incorporat in display. Se asteapta ca Apple va scapa de butonul home in iPhone 8, ceea ce inseamna ca compania va trebui sa repozitioneze senzorul Touch ID care scaneaza amprente.

CITESTE SI:  Noul cip Huawei Kirin 970 are inteligenta artificiala incorporata

Daca este sa credem o noua stire, iPhone 8 s-ar putea nici sa nu aiba un senzor de amprente Touch ID. Bloomberg spune ca Apple testeaza o tehnologie de scanare 3D a fetei care le va permite utilizatorilor sa-si deblocheze smartphone-ul in loc sa fie nevoiti sa se bazeze pe un senzor de amprente Touch ID.

Tehnologia de scanare 3D a fetei ar putea fi de asemenea folosita de asemenea pentru logarea pe anumite site-uri, pentru autentificarea platilor si pentru lansarea de aplicatii securizate.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce tehnologie neobisnuita folosesc niste drone in misiunile de cautare

Tehnologia de scanare 3D a fetei va fi se pare propulsata de un nou senzor 3D care ar putea fi de asemenea ajutat de un senzor care scaneaza irisul. Se spune ca tehnologia functioneaza chiar si cand telefonul sta intins pe o masa si nu doar atunci cand este tinut aproape de fata.

Desi autorul nu sustine ca aceata noua tehnologie de scanare 3D a fetei va inlocui cu siguranta senzorul Touch ID pe iPhone 8, sursele sale spun ca intentia companiei Apple din spatele acestor teste este de a face ca acest lucru sa se intample.

CITESTE SI:  Pentru ce da o femeie in judecata Facebook

Daca Apple va putea sa aranjeze lucrurile in asa fel incat totul sa functioneze cum trebuie la timp, atunci am putea vedea cum compania va renunta la senzorul Touch ID de tot.

Au circulat inainte zvonuri despre un senzor 3D de scanare a fetei pentru iPhone 8, asa ca cine stie! Apple ar putea chiar testa o astfel de tehnologie. Acum, daca aceasta va aparea in smartphone-ul iPhone 8, ramane de vazut.