iPhone 6S ar putea veni cu display safir

Apple-iPhone-6S

Noua tehnologie de sticla safir ar putea fi la fel de buna precum Gorilla Glass. Pentru smartphone-ul iPhone 6, toate lumea s-a asteptat ca Apple ii va oferi un display din sticla safir. Sticla safir, asa cum s-a spus, ar fi dus la displayuri aproape indestructibile: Displayurile de smartphone-uri Apple zgariate si sparte ar fi fost un lucru de domeniul trecutului. Desigur, cu totii stim ce s-a intamplat mai apoi.

CITESTE SI:  Siri crede ca imnul national al Bulgariei este "Despacito"

Partenerul de sticla safir al Apple, GT Advanced Technologies, s-a prabusit complet, iar smartphone-ul iPhone 6 a venit cu vechea sticla Gorilla Glass. Chiar daca partenerul Apple nu s-ar fi prabusit, probabil ca Apple tot nu ar fi folosit sticla safir, sticla care este mai reflexiva si mai greu de citit in lumina ambientala decat Gorilla Glass.

Apple nu renunta la displayurile safir pentru viitoarele smartphone-uri ale sale, iPad-uri sau ceasuri in urma falimentului furnizorului GT Technologies.

CITESTE SI:  De ce bateria de 4510mAh a lui Hydrogen One nu va fi suficienta, probabil

In schimb, compania din Cupertino pare sa fi apelat la serviciile Foxconn, care construieste o noua fabrica in China pentru productia de displayuri sapphire care probabil vor fi folosite pentru smartphone-ul iPhone 6S.

Un raport aparut in China Economic Weekly prevede ca fabrica de 2,6 miliarde de dolari va fi amplasata pe un teren de 133 hectare langa uzina de asamblare de iPhone-uri – Foxconn.

CITESTE SI:  Intel acuza Qualcomm ca incearca sa "ucida" competitia

Inainte de lansarea smartphone-urilor iPhone 6 si iPhone 6 Plus, se zvonea foarte mult ca ambele dispozitive se vor lauda cu displayuri sapphire. Dificultatile de productie si prabusirea GT Technologies a insemnat ca acest lucru nu s-a intamplat, dar se pare ca urmatoarea generatie de smartphone-uri iPhone ar putea oferi un ecran sapphire rezistent la zgarieturi. De asemenea, Apple planuieste sa utilizeze un display safir in versiunea premium a Apple Watch.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *