fbpx

Internet Archive ofera 500 de jocuri Apple II pentru browserul tau

Internet Archive ofera 500 de jocuri Apple II pentru browserul tau

Printre zeci de mii de jocuri  de computer emulate acum in browser la Internet Archive, o colectie speciala care creste de mult timp a ajuns la un punct de referinta: Colectia 4am ofera 500 de jocuri Apple II prezervate.

Pentru a intelege aceasta reusita, cel mai bine ar fi sa explicam ce a descris 4am (o persoana sau mai multe persoane anonime) ca fiind motivatiile lor: de a monitoriza jocurile Apple II, mai ales cele care nu au fost niciodata duplicate sau, si sa inlature protectia la copiere care previne digitizarea acestor jocuri.

CITESTE SI:  Cum repara Wikipedia peste 9 milioane de linkuri stricate

Internet Archive este locul in care trebuie sa mergi daca ti-ar placea sa experimentezi o portie buna de nostalgie pe calculator prin browserul tau.

Cu alte cuvinte, titlurile clasice de gaming au inviat cu Internet Archive – fie ca sunt jocuri MS-DOS, software Windows 3.1 sau chiar virusi vechi de PC care au fost facuti inofensivi, sa nu mai mentionam despre Wayback Machine care a fost destul de utila in saparea dupa informatii vechi.

Se pare ca site-ul Internet Archive ii va face pe utilizatorii companiei Apple fericiti, prin oferirea colectiei sale de jocuri Apple II. Mai multi hackeri care prefera sa ramana hackeri anonimi au reusit sa sparga schemele de protectie la copiere destul de elaborate a peste 500 de jocuri si programe clasice.

CITESTE SI:  Microsoft vrea cu adevarat sa-i folosesti browserul Edge

Cu alte cuvinte, acum te poti bucura de aceste jocuri Apple II clasice in browserul tau modern cu Internet Archive, desi trebuie sa stii ca vulturii legali de la Apple ar trebui deja sa-si ascuta cutitele in acest moment.

CITESTE SI:  A fost inscris un posibil brevet pentru un smartwatch de gaming Huawei

Activistul Jason Scott a sustinut ca unele dintre programe Apple II au fost dificil de pastrat in forma originala, spunand ca “Sub cochilie, programele includ protectii la copiere care au mers atat de departe incat sa modifice performanta unui flappy drive, sau sa forteze sistemul de operare Apple II sa se rescrie pentru a se comporta in feluri ciudate”. Ei bine, ce mai astepti? Este timpul sa te intorci inapoi in timp cu Internet Archive prin browserul tau!