Interdictia vanzarii smartphone-urilor iPhone 6 si iPhone 6 Plus in China a fost inlaturata

Interdictia vanzarii smartphone-urilor iPhone 6 si iPhone 6 Plus in China a fost inlaturata

O curte de justitie din China a decis in favoarea companiei Apple in cazul unei dispute legate de un brevet de design dintre compania din Cupertino si un alt producator de smartphone-uri, inlaturand o interdictie care viza vanzarea smartphone-urilor iPhone 6 si iPhone 6 Plus in China.

Apple nu a putut de ceva vreme sa vanda smartphone-urile in China din cauza unei interdictii care in final a fost inlaturata de o curte de justitie din China.

Interdictia a fost rezultatul unei plangeri a Shenzhen Baili Marketing Services care a sustinut ca aceste smartphone-uri au incalcat brevetele de design ale companiei.

CITESTE SI:  Ce pret de pornire au noile SSD-uri Samsung ieftine

Biroul de Proprietate Intelectuala din Beijing a ordonat ca filiala din China a Apple si comerciantul local Zoomflight sa inceteze vanzarile smartphone-urilor iPhone 6 si iPhone 6 Plus in tara.

Reglementatorii au fost ulterior dati in judecata de Apple si Zoomflight iar, dupa o indelunga batalie, Curtea de Proprietate Intelectuala din Beijing, China, a inlaturat in final interdictia saptamana trecuta dupa ce curtea de justitie a decis ca nu s-a incalcat niciun brevet.

De asemenea, s-a decis ca nu au fost urmate procedurile legale atunci cand reglementatorul a ordonat interdictia asupra smartphone-ului iPhone 6. Biroul de Proprietate Intelectuala din Beijing si Shenzhen Baili vor decide daca un recurs este justificat sau nu.

CITESTE SI:  Xiaomi cumpara brevete de la Nokia. La ce le va folosi

Apple a cerut de asemenea ca Patent Reexamination Board of State Intellectual Property Office sa revoce brevetul de design acordat companiei Shenzhen Baili Marketing Services, dar cererea a fost respinsa atat de reglementator, cat si de curtea de justitie.

Apple ar putea depune recurs impotriva acelei decizii. Oricum ar fi, Apple poate acum incepe sa vanda smartphone-urile iPhone 6 si iPhone 6 Plus in China din nou, chiar daca acele modele au ceva ani vechime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *