Intel: procesoarele de a opta generatie vor fi cu 30% mai rapide decat cele de a saptea generatie

Intel procesoarele de a opta generatie vor fi cu 30% mai rapide decat cele de a saptea generatie

Viitoarele procesoare de a opta generatie ale Intel ar putea fi mai interesante decat credeam initial. Desi compania a spus anterior ca va exista o imbunatatire modesta a performantei de 15 procente fata de cipurile de a saptea generatie, Intel a dezvaluit la Computex 2017 ca noile procesoare vor avea de fapt o performanta cu 30 de procente mai buna.

Intel a confirmat mai devreme in acest an ca cea de-a opta generatie de procesoare va fi construita din nou pe procesul de productie de 14 nanometri. Este a patra oara la rand cand compania foloseste acest proces pentru noua sa gama de cipuri.

Compania nu prea a spus atunci ce imbunatatiri vor fi, dar a sustinut ca va exista o imbunatatire a performantei cu 15 procente fata de cea de-a saptea generatie de procesoare Core.

CITESTE SI:  O companie din Wisconsin le ofera angajatilor implanturi cu cipuri

Intel spune acum ca castigul de performanta va fi practic de 30 de procente. Intel a confirmat la Computex 2017 ca imbunatatirea performantei despre care a vorbit anterior nu arata intreaga imagine de ansamblu.

Compania spune ca viitoarele procesoare Core de a opta generatie vor oferi practic o performanta cu 30 de procente mai mare comparativ cu procesoarele Core de a saptea generatie.

Merita sa mentionam aici ca Intel si-a fundamentat aceste cifre pe benchmark-ul Sysmark, dar acest lucru arata ca ne putem astepta la mai multa performanta de la procesoarele de urmatoare generatie ale companiei.

CITESTE SI:  Aparent, Samsung inca nu-si poate da seama de ce Galaxy Note 7 explodeaza

Compania nu a spus mai multe despre procesoarele de a opta generatie in timpul discursului sau la Computex 2017. Nu s-a schimbat nimic in faptul ca acestea se bazeaza pe arhitectura de 14 nanomeri si ca Intel are de gand sa le lanseze la un moment dat in acest an.

Intel a lansat acum cateva zile noua sa familie de cipuri Core X, bazata pe arhitectura Skylake. Noua familie vine cu modele Core i9 de varf pentru cei care vor o performanta mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *