fbpx
Intel dezvolta o flota de 100 de masini autonome

Intel dezvolta o flota de 100 de masini autonome

Acum trei ani in urma, producatorul gigant de cipuri Intel parea a fi un spectator al cursei dezvoltarii de masini autonome din Silicon Valley. Google si alte companii mergeau inainte, producand si testand masini autonome.

Si Intel vrea o felie din placinta industriei masinilor autonome. Dupa ce a confirmat ca a definitivat oficial achizitionarea companiei auto-vizuale Mobileye, Intel a anuntat ca dezvolta o flota de 100 de autoturisme Level 4 pe deplin autonome care vor fi testate in Statele Unite, Europa si Israel.

CITESTE SI:  Cum lupta reteaua sociala Facebook cu conturile false

Primele autoturisme Level 4 din aceasta flota vor colinda pe drumuri pentru diverse teste mai tarziu in acest an. Aceasta va fi evident o incercare costisitoare. Compania a spus anterior ca are de gand sa cheltuiasca peste 250 de milioane de dolari in urmatorii doi ani pentru a dezvolta o flota de masini autonome.

Autonomia de Level 4 inseamna ca autoturismele vor putea sa aiba grija de ele insele in majoritatea situatiilor. Este un pas inapoi fata de autonomia Level 5 care acopera automatizare completa in absolut toate conditiile, dar Level 4 este totusi in pas semnificativ inainte.

CITESTE SI:  Google lucreaza cu guvernul din Vietnam pentru inlaturarea continutului toxic

Este evident ca Intel va furniza cipurile si alte componente necesare pentru ca flota de masini autonome sa functioneze. Cu toate acestea, Intel nu este un producator de autoturisme, asa ca are de gand sa lucreze cu o alta companie pentru a dezvolta aceasta flota.

Intel are un parteneriat cu BMW, in timp ce Mobileye a lucrat anterior cu Audi. Intel inca nu a confirmat cu care producator de autoturisme are de gand sa dezvolte aceasta flota de masini fara sofer.

CITESTE SI:  NASA construieste un nou avion supersonic. Va avea un nivel al zgomotului mai redus decat cel al Concorde

Compania planuieste sa construiasca kitul pentru autoturisme fara sofer pana in 2019, in asa fel incat sa poata incepe sa colaboreze cu producatorii de autoturisme pentru a le echipa masinile si pentru a oferi caracteristici de conducere autonoma avansata maselor.