fbpx

Intel acuza Qualcomm ca incearca sa “ucida” competitia

Intel acuza Qualcomm ca incearca sa ucida competitia

Intel acuza producatorul american de cipuri Qualcomm de folosirea de strategii anticoncurentiale pentru a-si pastra monopolul asupra pietei mobile de cipuri. Intel a intervenit in disputa referitoare la brevete dintre Apple si Qualcomm, acuzand cel mai mare producator de cipuri de telefoane mobile ca incearca sa foloseasca Curtile de Justitie pentru a elimina competitia.

Apple si producatorul de cipuri Qualcomm sunt in prezent implicate intr-un proces destul de dur in tribunal, dar se pare ca Apple nu se lupta de una singura in aceasta batalie, avand in vedere ca mai multe companii majore si-au aratat sustinerea pentru compania din Cupertino, sustinand ca procesul companiei Qualcomm impotriva Apple va avea consecinte groaznice asupra restului industriei daca va avea succes.

CITESTE SI:  De ce colaborarea dintre Ubisoft si Nintendo va continua

Intel este una dintre acele companii care sunt parte a unui grup de influenta care le reprezinta pe acele companii, iar acestea au oferit recent o declaratie cu privire la aceasta chestiune.

CITESTE SI:  Ce erori poate cauza update-ul watchOS 7 pe Apple Watch Series 3

Potrivit declaratiei oferite de Intel, “Qualcomm nu a initiat aceasta investigatie pentru a opri presupusa incalcarea a drepturilor sale de brevet, ci mai degraba reclamatia lor este un efort transparent pentru a opri competitia legitima care vine de la singurul rival al Qualcomm care a ramas”.

“Folosirea incurcata a procesului Comisiei este doar cea mai noua strategie dintr-un lung sir de strategii anticoncurentiale pe care Qualcomm le-a folosit pentru a elimina competitorii potentiali aflati la inceput de drum si pentru a evita competitia merituoasa”.

CITESTE SI:  Ce pret are tableta uriasa Samsung Galaxy View 2 anuntata oficial

Cu toate acestea, cum am spus deja, aceste companii tehnologice, printre care se numara si Intel, nu sunt 100% altruiste, avand in vedere ca in mod clar acest lucru va afecta si businessurile lor.

Sa nu uitam ca Intel a incercat de asemenea la un moment dat sa concureze impotriva producatorului american de cipuri si a arhitecturii ARM cu propriile lor cipuri mobile, dar nu a mers asa cum a dorit compania.