fbpx

Intel acuza Qualcomm ca incearca sa “ucida” competitia

Intel acuza Qualcomm ca incearca sa ucida competitia

Intel acuza producatorul american de cipuri Qualcomm de folosirea de strategii anticoncurentiale pentru a-si pastra monopolul asupra pietei mobile de cipuri. Intel a intervenit in disputa referitoare la brevete dintre Apple si Qualcomm, acuzand cel mai mare producator de cipuri de telefoane mobile ca incearca sa foloseasca Curtile de Justitie pentru a elimina competitia.

Apple si producatorul de cipuri Qualcomm sunt in prezent implicate intr-un proces destul de dur in tribunal, dar se pare ca Apple nu se lupta de una singura in aceasta batalie, avand in vedere ca mai multe companii majore si-au aratat sustinerea pentru compania din Cupertino, sustinand ca procesul companiei Qualcomm impotriva Apple va avea consecinte groaznice asupra restului industriei daca va avea succes.

CITESTE SI:  Nintendo Switch si iPhone se bat pe aceleasi componente

Intel este una dintre acele companii care sunt parte a unui grup de influenta care le reprezinta pe acele companii, iar acestea au oferit recent o declaratie cu privire la aceasta chestiune.

CITESTE SI:  De ce Elon Musk doreste sa mute Tesla din California

Potrivit declaratiei oferite de Intel, “Qualcomm nu a initiat aceasta investigatie pentru a opri presupusa incalcarea a drepturilor sale de brevet, ci mai degraba reclamatia lor este un efort transparent pentru a opri competitia legitima care vine de la singurul rival al Qualcomm care a ramas”.

“Folosirea incurcata a procesului Comisiei este doar cea mai noua strategie dintr-un lung sir de strategii anticoncurentiale pe care Qualcomm le-a folosit pentru a elimina competitorii potentiali aflati la inceput de drum si pentru a evita competitia merituoasa”.

CITESTE SI:  Instagram nu te va lasa din prima sa postezi astfel de comentarii si postari, prin AI

Cu toate acestea, cum am spus deja, aceste companii tehnologice, printre care se numara si Intel, nu sunt 100% altruiste, avand in vedere ca in mod clar acest lucru va afecta si businessurile lor.

Sa nu uitam ca Intel a incercat de asemenea la un moment dat sa concureze impotriva producatorului american de cipuri si a arhitecturii ARM cu propriile lor cipuri mobile, dar nu a mers asa cum a dorit compania.

Facebook