fbpx

Insula Bali va opri internetul pentru 24 de ore pentru o meditare tacuta

Insula Bali va opri internetul pentru 24 de ore pentru o meditare tacuta

Exista momente si locuri in care utilizarea telefoanelor mobile probabil nu este cea mai buna idee, cum ar fi la cinema, in biserici, la funeralii si asa mai departe.

Totusi, se pare ca in Bali, Indonezia, insula va opri serviciile de internet pentru o perioada de 24 de ore pentru a marca ziua anuala a insulei pentru tacere. Acest lucru va fi parte din Nyepi al  insulei Bali, cunoscut si sub numele de Anul Nou al Bali, pe baza calendarului Bali.

CITESTE SI:  Ce metoda extrema anti-trisat a folosit o scoala din India pentru elevi

Aceasta este vazuta ca o zi sacra in care chiar si aeroporturile internationale au fost inchise pentru a marca evenimentul. Cu toate acestea, ceea ce este interesant este ca aceasta va fi, de asemenea, prima data cand este convenita aceasta oprire a internetului, anul trecut fiind efectuata o solicitare, dar care a fost respinsa.

Vorbind pentru site-ul tirdo.id, Nyoman Sujaya, de la ministerul de comunicatii din insula Bali, a declarat: “S-a convenit ca internetul de pe telefoanele mobile sa fie oprit. Toti operatorii au fost de acord”.

CITESTE SI:  Ce telecomanda neobisnuita ar putea avea smart TV-ul OnePlus

Retineti ca acest lucru se aplica numai serviciilor de internet mobil si ca comunicatiile si SMS-urile obisnuite vor continua sa fie active pe insula Bali. Cat despre utilizatorii de internet de acasa, inca se decide daca va fi oprit si acesta, desi servicii precum securitatea, aviatia, spitalele si agentiile pentru dezastre vor ramane neafectate din motive evidente.

CITESTE SI:  Ce fel de Touch ID imbunatatit vor avea iPhone-urile de la Apple in curand

Avand in vedere cat de conectati suntem in ziua de azi si cat de mult am ajuns sa ne bazam pe astfel de servicii de internet, va fi o experienta interesanta si se pare ca exista unii care asteapta cu nerabdare oprirea netului.

Printre acestia se numara guvernatorul insulei Bali, Made Pastika, care a spus, “Daca internetul este oprit, oamenii nu vor muri. Imi voi opri gadgeturile in timpul Nyepi”.

Facebook