fbpx

Instagram este platforma preferata a hartuitorilor online, potrivit unui sondaj

Instagram este platforma preferata a hartuitorilor online, potrivit unui sondaj

Cand vine vorba despre hartuirea online, se pare ca Twitter a castigat o reputatie destul de rea, iar acest lucru a fortat compania sa-si sporeasca eforturile in protejarea utilizatorilor sai de troli si hartuitorii online cu diverse unelte de intimitate si de blocare. Dar nici serviciul Instagram nu este mai breaz.

Cu toate acestea, se pare ca desi Twitter are cea mai putin buna reputatie, Instagram ar putea avea practic aceeasi problema. Potrivit unei organizatii britanice anti-hartuire, prin noul lor sondaj anual s-a descoperit ca platforme precum Instagram sunt de fapt platformele preferate de hartuitorii online, sau cel putin asa e pe baza datelor colectate in sondaj de la participantii cu varste cuprinde intre 12 si 20 de ani.

CITESTE SI:  Ce upgrade vor realiza 350 de milioane de clienti de iPhone-uri, spun surse

Potrivit sondajului, 42% dintre cei chestionati au precizat ca au fost hartuiti pe platforma Instagram, 37 au spus ca au fost hartuiti pe Facebook (care detine Instagram), iar 31% pe Snapchat.

CITESTE SI:  Twitter despre stirile false: "Nu suntem arbitrii adevarului"

De asemenea, prin acest sondaj s-a descoperit ca 70% dintre participanti cred ca platformele digitale nu depun suficiente eforturi pentru a preveni hartuirea.

Ca sa fim cinstiti, Instagram a incercat sa-si aduca contributia la reducerea abuzului online al hartuitorilor. Anul trecut, platforma a introdus optiuni pentru utilizatori de a dezactiva comentariile la postari si chiar luna trecuta cei de la companie au introdus un nou filtru cu inteligenta artificiala care ajuta la blocarea comentariilor ofensive ale hartuitorilor.

CITESTE SI:  De ce Samsung isi inchide aplicatiile VR

Acestea fiind spuse, poate rezultatul acestui sondaj va motiva Instagram sa-si sporeasca eforturile cand vine vorba despre protejarea utilizatorilor sai de hartuirea online, troli si hartuitori online, mai ales daca serviciul de photo-sharing spera ca platforma lor sa fie un loc in care utilizatorii isi pot petrece timpul in siguranta fata de troli si hartuitorii online.