Initiativa “Everyone Can Code” a Apple a fost adoptata de mai multe universitati din Europa

Initiativa Everyone Can Code a Apple a fost adoptata de mai multe universitati din Europa

Apple a anuntat ca aduce programul “Everyone Can Code” in inca 70 de colegii si universitati din Europa. Programul Everyone Can Code, pe care Apple l-a conceput pentru a-i ajuta pe studentii din universitati sa invete cum sa creeze si proiecteze aplicatii, s-a lansat in mai 2017, insa initial a fost limitat la Statele Unite inainte de a se extinde pe alte piete, inclusiv Australia, si pentru anumite institutii din Europa in luna noiembrie a anului trecut.

CEO-ul Apple, Tim Cook, si-a exprimat anterior opinia ca invatarea programarii este o abilitate importanta pe care studentii ar trebui sa o invete. Opinia sa reflecta, de asemenea, unele dintre initiativele Apple, cum ar fi curriculumul Everyone Can Code care s-a extins anul trecut in afara Statelor Unite.

CITESTE SI:  Qualcomm dezvaluie o tehnologie noua si avansata de scanare a amprentelor

Acum, intr-un comunicat de presa, Apple se mandreste cu faptul ca 70 universitati din Europa au adoptat intre timp programul. Tim Cook a adaugat, “Programarea este o abilitate esentiala pentru forta de munca de astazi si, prin intermediul Everyone Can Code, oferim oamenilor din intreaga lume puterea a invata, scrie si preda programare. De la lansarea ‘Everyone Can Code’ de acum doi ani, am vazut un entuziasm tot mai mare din partea universitatilor din intreaga lume care incorporeaza din ce in ce mai mult curriculumul in salile de curs”.

CITESTE SI:  De ce OnePlus nu va mai lansa smartphone-uri de nivel mijlociu pana in 2021, cel putin

Apple nu este singura companie care incearca sa promoveze programarea ca pe o abilitate esentiala pe care universitatile din Europa, Statele Unite si nu numai ar trebui sa o predea. Avand in vedere peisajul tehnologic care se dezvolta astazi, in care crearea de aplicatii pentru diferite dispozitive si platforme este o cariera foarte viabila, abilitatea de a programa, sau cel putin cunoasterea bazelor, ar putea fi utila in viitor. Iar Apple pare sa stie asta, avand in vedere ca lanseaza programul Everyone Can Code pentru universitatile din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *