fbpx

Inginerii din Japonia dezvolta o experienta in realitate virtuala in care nu este nevoie de casti

Inginerii din Japonia dezvolta o experienta in realitate virtuala in care nu este nevoie de casti

O “cursa spatiala” in realitate virtuala in care spectatorii simt ca parca zboara prin aer in interiorul unei bile uriase din sticla a fost dezvoltata de inginerii din Japonia. Spre deosebire de sistemele de realitate virtuala conventionale, “8K:VR Ride” – care seamana cu o combinatie dintre o cursa dintr-un parc tematic si un cinema IMAX in miniatura – nu necesita ca utilizatorii sa poarte o casca.

Faza cu realitatea virtuala in acest moment este ca aceasta necesita o casca pentru a o putea experimenta. Asta inseamna ca, din punctul de vedere al miscarii, aceasta poate limitativa – avand in vedere ca acest gen de casti precum HTC Vive si Oculus Rift necesita ca acestea sa fie legate la un calculator printr-un cablu, ceea ce se poate simti un pic nenatural, luand in calcul ca realitatea virtuala trebuie sa simuleze realitatea (cu toate ca una diferita).

CITESTE SI:  Aplicatia care urmareste raspandirea coronavirusului Wuhan prin date biometrice

Cu toate acestea, se pare ca in Japonia, inginerii au reusit sa creeze o experienta in realitate virtuala care nu implica folosirea unei casti de realitate virtuala. Alcatuita de inginerii din Japonia de la Wonder Vision Techno Laboratory, experienta de realitate virtuala fara casti implica doua scaune pivotante care sunt amplasate in fata unui ecran semi-sferic care iti acopera cam tot campul tau de vizualizare.

CITESTE SI:  Coronavirusul Wuhan. Partenerul de productie al companiei Apple care sustine ca a revenit la activitatea de dinainte de epidemie

Potrivit lui Makoto Nakahira, unul dintre inginerii companiei din Japonia, “Spre deosebire de ecranele plate conventionale, poti vedea cum imaginile se apropie de tine in mod fizic pe acest ecran dom. Acesta este un sistem cu care poti experimenta imagini pe care nu le-ai mai vazut inainte”.

CITESTE SI:  Gafa hilara prin care o pasagera a reusit sa anuleze plecarea unui avion

Intr-un fel, este aproape similar cu acele curse pe care poate le-ai experimentat in parcurile tematice, cu exceptia faptului ca poate acestea sunt un pic mai captivante.

Din pacate, acest lucru inseamna de asemenea ca aceasta instalatie creata de inginerii din Japonia in mod clar nu este proiectata pentru locuinte, dar presupunem ca aceasta are potentialul de a putea fi folosita in viitor in parcurile tematice.