fbpx

Informarea interna a Apple pentru oprirea scurgerilor de informatii apare online

Informarea interna a Apple pentru oprirea scurgerilor de informatii apare online

Ce ironie! O prezentare interna a Apple care ii invata pe angajati cum sa se ocupe de scurgerile de informatii a aparut pe internet. Este o inregistrare audio de o ora a unei informari interne a companiei din Cupertino intitulata “Stopping Leakers – Keeping Confidential at Apple”.

Informarea a fost se pare oferita unor aproximativ 100 de angajati de catre trei membri ai diviziei Global Security a Apple, printre care se numara directorul de securitate globala David Rice, directorul de investigare globala Lee Freedman si Jenny Hubbert de la echipa de training si comunicatii a Global Security.

Outline a primit aceasta inregistrare audio in care membrii au explicat cateva dintre procesele companiei Apple de a opri scurgerile de informatii. Echipa Global Security este insarcinata cu asigurarea ca nimic nu este dezvaluit presei sau competitorilor companiei din Cupertino.

CITESTE SI:  Jony Ive vorbeste despre inlaturarea butonului home din iPhone X

Echipa are in componenta sa fosti membri ai NSA, FBI, Serviciilor Secrete si fosti militari ai Statelor Unite. Putem spune ca Apple trateaza scurgerile de informatii cu foarte multa seriozitate.

Directorul Global Security, David Rice, a evidentiat unele dintre modalitatile pe care muncitorii din lantul de aprovizionare le-au folosit pentru a fura parti componente. Acestia au incercat sa le faca sa dispara.

CITESTE SI:  Cum lupta femeile din Japonia cu atacatorii

Unele angajate chiar au incercat sa fure carcase ascunzandu-le in sutien. O carcasa a unui dispozitiv inca neanuntat este de obicei cel mai valoros lucru pe care muncitorii incearca sa-l fure.

Rice a vazut cazuri in care muncitorilor li s-a oferit salariul pe un an de zile pentru a fura partile componente. De asemenea, acesta a mentionat ca Apple a fost nevoita sa cumpere peste 29.000 de carcase inaintea anuntului lui iPhone 5C din 2013, altfel imagini ale telefonului ar fi fost postate pe “fiecare blog de pe planeta”.

Apple a facut o treaba buna in a se ocupa de scurgerile de informatii din lantul de aprovizionare. Rice a mentionat ca 2016 a fost primul an in care mai multa informatie a fost scursa din campusurile Apple din Statele Unite decat din lantul de aprovizionare din Asia.

CITESTE SI:  Aplicatia Prisma de filtre foto vrea sa-si vanda tehnologia altor companii

In ciuda acestui lucru, nu va exista niciodata o faza in care scurgerile de informatiile sau zvonurile despre un dispozitiv Apple vor inceta sa apara. Eforturile companiei Apple au avut un impact vizibil asupra fluxului de scurgeri de informatii, dar oamenii gasesc tot timpul o modalitate si putem fi siguri ca acestia vor gasi si in viitor una.