fbpx

India vrea un discount pentru Windows 10 pentru a-si reduce riscurile in fata atacurilor cibernetice

India vrea un discount pentru Windows 10 pentru a-si reduce riscurile in fata atacurilor cibernetice

Cu doua atacuri ransomware majore avand loc intr-un interval foarte scurt de timp unul de celalalt, nevoia actualizarii de la versiuni mai vechi si nesigure de Windows la cea mai noua versiune a sistemului de operare detinut de Microsoft a fost realizata de toata lumea.

Pentru majoritatea utilizatorilor din tarile in curs de dezvoltare precum India, pretul sistemului de operare inca ramane o problema. Cu toate acestea, coordonatorul de securitate cibernetica al tarii a dezvaluit acum ca Microsoft a fost de acord sa ofere un discount pentru Windows 10 pentru India.

CITESTE SI:  Pentru care telefoane Galaxy S6 nu va mai lansa Samsung update-uri

In lumina recentelor atacuri ransomware globale WannaCry si “NotPetya”, India cauta sa incheie o intelegere cu Microsoft prin care sa primeasca un discount pentru sistemului de operare Windows 10 cu peste 75 de procente.

Coordonatorul de securitate cibernetica al tarii, Gulshan Rai, a declarat pentru Reuters ca compania “in principiu a fost de acord”. Aproximativ 96 de procente din calculatoarele folosite in India ruleaza sistemul de operare Windows, dar din cauza costurilor upgrade-urilor software, multi utilizatori au ramas la versiunile mai vechi sau folosesc software piratat care nu primeste upgrade-uri de securitate.

CITESTE SI:  Ce victima a unui atac ransomware ar putea plati 2 milioane de dolari

Acest lucru expune India la malware-uri ransomware si atacuri cibernetice precum WannaCry care profita de bresele de securitate din sistemele de operare mai vechi si care nu sunt actualizate.

Rai a inceput sa ceara un discount dupa atacul cibernetic WannaCry din luna mai. Echipa sa din India a lucrat de asemenea cu bancile pentru a se asigura ca bancomatele care ruleaza sistemul de operare Windows sunt actualizate cu patch-urile de securitate ale Microsoft.

Asta impreuna cu eforturile concentrate pentru a trece la sisteme de operare Microsoft Windows mai noi au redus impactul atacului cibernetic NotPetya in India in aceasta saptamana.

CITESTE SI:  Sony ne arata cum sunt lansate update-urile Android

Cu 57 de milioane de calculatoare in India, tara ar putea economisi miliarde de dolari daca Microsoft este de acord sa ofere un discount pentru sistemul de operare Windows 10. Dar intelegerea ar putea de asemenea sa-i aduca companiei Microsoft cerinte similare de la alte tari. Rai spune ca asteapta detalii de la Microsoft in legatura cu discounturile in urmatoarele zile.