fbpx
India ordona Twitter sa elimine aceste tweeturi

India ordona Twitter sa elimine aceste tweeturi

Conform unor noi stiri, India a emis pentru compania de social media Twitter din Statele Unite directive pentru a elimina anumite tweeturi de pe platforma sa. Compania de social media din Statele Unite nu le-a eliminat, dar a blocat accesul utilizatorilor indieni la acele tweeturi.

India incearca constant sa reduca criticile online asupra guvernului sau. Medianama si TechCrunch relateaza ca guvernul din India a ordonat companiei Twitter din Statele Unite sa elimine in jur de 50 de tweeturi care critica raspunsul tarii la pandemia de COVID-19.

CITESTE SI:  Ce metoda extrema anti-trisat a folosit o scoala din India pentru elevi

Twitter a blocat intre timp accesul cetatenilor indieni la acele tweeturi, tweeturi care au inclus si critici de la un membru al Parlamentului, de la un ministru si de la niste membri proeminenti ai industriei cinematografice indiene.

Compania din SUA nu a abordat blocarea accesului intr-una dintre declaratiile sale, dar si-a subliniat politicile. Twitter va bloca accesul la continut intr-o anumita regiune daca continutul e considerat ilegal si daca nu incalca politicile retelelor sociale.

CITESTE SI:  Ce specificatii are Notebook Odyssey, cel mai puternic laptop de gaming al Samsung

India se confrunta cu o crestere record a cazurilor COVID-19 dupa ce mai devreme in acest an nu s-a confruntat cu probleme serioase. Sistemul de sanatate din India a fost coplesit, iar lipsa de oxigen a complicat eforturile pentru cazurile COVID-19 severe.

Criticii au acuzat administratia primului-ministru Modi pentru esecurile COVID-19, dar si pentru mitingurile electorale aglomerate, adunarile religioase si pentru lipsa masurilor de dinainte de al doilea val.

CITESTE SI:  Motivul pentru care China isi intensifica dezvoltarea de cipuri proprii

Dar Twitter si-a cimentat pozitia. Conform companiei, nu-i va bloca pe activistii, jurnalistii si politicienii din India in a posta tweeturi. Desi acest lucru nu se aplica si altor utilizatori. La fel ca alte retele sociale, Twitter incearca sa puna in echilibru libertatea de exprimare si legile locale.