fbpx

In Franta, acoperisurile trebuie sa aiba ori panouri solare, ori plante

In Franta, acoperisurile trebuie sa aiba ori panouri solare, ori plante

Este Franta o tara care este interesata de ecologie? Se pare ca da, avand in vedere ca Franta a adaugat recent turbine eoliene pentru Turnul Eiffel pentru a-l face mai sustenabil, iar acum datorita unui nou decret, se pare ca acoperisurile cladirilor din zonele comerciale din Franta vor trebui sa aleaga – ori folosesc panouri solare ori pun plante in loc.

Nu este vorba prea mult despre estetica, ci este vorba mai mult despre potentialul de economisire a energiei. Un acoperis verde va ajuta la reducerea cantitatii de energie care este necesara pentru incalzirea unei cladiri pe timpul iernii si pentru racorirea ei pe timpul verii.

CITESTE SI:  De ce Apple ofera reparatii gratuite pentru unii din Japonia

De asemenea, ecologistii din Franta spun ca un acoperis eco va ajuta natura, in sensul ca pasarile vor avea un loc in care sa-si faca cuiburile.

Astfel pasarile isi vor putea face cuiburi langa plante intr-o zona care este cunoscuta ca fiind o jungla de beton. Cu toate acestea, acest lucru este posibil numai daca acele cladiri aleg sa foloseasca plante pe acoperis in loc de panouri solare.

CITESTE SI:  Generarea monedei virtuale Bitcoin necesita mai multa energie electrica decat 20 de tari din Europa

Panourile solare au avantajul ca pot fi folosite pentru a furniza energie sustenabila cladirii pentru a alimenta cu energie anumite lucruri, lucru care va reduce factura la energia electrica, in schimb.

Activistii precedenti au vrut ca toate cladirile noi, indiferent ca sunt comerciale sau rezidentiale, sa aiba panouri solare sau plante instalate pe acoperis, dar guvernul din Franta a reusit sa-i convinga sa accepte folosirea panourilor solare sau plantelor doar pentru cladirile comerciale.

CITESTE SI:  De ce se vrea ca Catedrala Notre Dame sa fie reconstruita cu sticla

Dar cine stie, daca acest lucru se dovedeste a fi eficient, poate proprietarii de locuinte din Franta se vor gandi sa-si instaleze si ei panouri solare sau plante pe acoperisuri.