fbpx

In China se descarca cele mai multe aplicatii pentru iOS

In China se descarca cele mai multe aplicatii iOS

Era doar o chestiune de timp pana ce tara cea mai populata de pe Pamant va fi, de asemenea, tara cea mai mare consumatoare de aplicatii. China a depasit in cele din urma Statele Unite in ceea ce priveste numarul de aplicatii iOS descarcate in primul trimestru al anului 2015, potrivit celui mai recent raport al companiei App Annie.

Acest numar de descarcari se datoreaza probabil lansarii smartphone-urilor iPhone 6 si iPhone 6 Plus in China, anul trecut. Consumatorii din China si-au aratat de mult timp preferinta pentru smartphone-urile cu ecrane mari, iar iPhone 6 Plus este primul telefon cu ecran mare al Apple care este similar cu alte telefoane Android mari.

CITESTE SI:  Ce aplicatii despre coronavirusul Wuhan sunt respinse de Google si Apple

Acest lucru va continua sa-i ofere companiei Apple sansa de a captura o mare parte din piata globala de mobile descarcate care valoreaza 30 de miliarde de dolari. Aceasta reprezinta o mare parte din veniturile companiei Apple cu magazinul de aplicatii iOS App Store.

China are 1,36 de miliarde de locuitori, iar economia sa le permite mai multor locuitori sa cumpere smartphone-uri cu fiecare zi care trece. Este o piata uriasa care are puterea de a influenta intreaga industrie.

CITESTE SI:  Supermasina electrica Aspark Owl ajunge la 100 de kilometri in sub 2 secunde

Dispozitivele Apple sunt foarte populare, iar asta inseamna ca aplicatiile iOS sunt foarte descarcate. Daca va intrebati in ce tara exista cele mai multe descarcari de aplicatii iOS, trebuie sa stiti ca in China, potrivit statisticilor App Annie.

In trimestrul al patrulea al anului 2014, pe locul intai la numarul de descarcari de aplicatii iOS se afla Statele Unite, dar China i-a furat pozitia in primul trimestru al acestui an. Nu este foarte surprinzator, avand in vedere numarul locuitorilor din China, dar in ceea ce priveste veniturile realizate din aplicatiile iOS China se afla pe locul al doilea, dupa Statele Unite.

CITESTE SI:  Ce companie a dezvoltat acesti ochelari VR foarte subtiri

Va fi interesant de vazut daca tara asiatica isi va mentine pozitia pana la sfarsitul acestui an sau daca va fi intrecuta de Statele Unite. Urmatoarele tari in functie de numarul de aplicatii iOS descarcate sunt Japonia, Regatul Unit si Rusia.