fbpx

In ce va investi Samsung 8 miliarde de dolari in China

In ce va investi Samsung 8 miliarde de dolari in China

Conform unor noi informatii, compania Samsung din Coreea de Sud vrea sa investeasca suma suplimentara de 8 miliarde de dolari in China, informeaza mass-media din China. Cu toate acestea, compania din Coreea de Sud a refuzat sa ofere un punct de vedere cand a fost contactata de mass-media sud-coreeana.

Samsung Electronics isi creste investitiile la o fabrica de cipuri din China cu 8 miliarde de dolari, pentru a stimula productia de cipuri de memorie flash NAND, au informat marti agentiile mass-media din China.

CITESTE SI:  China realimenteaza un satelit pe orbita

Investitia grupului sud-coreean Samsung Electronics de 8 miliarde de dolari vine pe masura ce se preconizeaza ca piata de memorie va creste anul viitor datorita cererii in crestere de dispozitive si retele 5G.

Samsung este cel mai mare producator de cipuri de memorie flash NAND din lume, iar acestea pot pastra datele permanent si sunt de obicei integrate in dispozitive mobile, carduri de memorie, unitati flash USB si SSD-uri.

CITESTE SI:  Ce pret are stylus-ul pentru consola Nintendo Switch

In 2017, Samsung a anuntat ca va investi 7 miliarde de dolari pe parcursul a trei ani in fabrica sa Xi’an din China care produce cipuri de memorie flash NAND.

Aceste faze de investitii urmeaza unei investitii anterioare de 10,8 miliarde de dolari intr-o fabrica de testare si ambalare din Xi’an. Samsung a refuzat sa ofere un comentariu.

Printre rivalii companiei Samsung in domeniul cipurilor flash NAND se numara SK Hynix din Coreea de Sud, Micron Technology Inc. din SUA si Toshiba din Japonia.

CITESTE SI:  VIDEO: iPhone XR VS Samsung Galaxy Note 9 intr-un test de viteza. Care smartphone e mai rapid

Cateva companii din China au incercat si ele sa intre in acest domeniu al cipurilor de memorie flash, dar niciuna nu a avut suficient succes pentru a concura cu companiile straine.

Toamna trecuta, Yangtze Memory Technologies Company din China a anuntat ca va incepe sa produca in masa cipuri 3D NAND 64-layer, un etalon pentru majoritatea jucatorilor din industrie.