fbpx

In ce tehnologii va investi Samsung 20 de miliarde de dolari

In ce tehnologii va investi Samsung 20 de miliarde de dolari

Samsung Group, cel mai mare conglomerat din Coreea de Sud, are de gand sa investeasca aproximativ 25 de trilioane de woni coreeni (cam 22 de miliarde de dolari) in urmatorii trei ani in noi domenii de crestere, conduse in principal de Samsung Electronics.

Samsung a fost una dintre cele mai profitabile companii de tehnologie de pe planeta in ultimii ani. Asa ca investeste cu cap bani pentru a se asigura ca nu ramane in urma in viitor.

CITESTE SI:  Cat de bine se vinde iPhone Xs Max, comparativ cu iPhone Xs

Se pare ca compania din Coreea de Sud a decis sa investeasca 20 de miliarde de dolari in tehnologii futuriste, printre care se numara inteligenta artificiala si 5G.

Samsung din Coreea de Sud a confirmat ca are de gand sa investeasca peste 20 de miliarde de dolari in noi domenii de crestere in urmatorii trei ani. Investitiile se vor concentra pe inteligenta artificiala, tehnologia 5G de retea, componentele pentru masinile electrice ale viitorului si pe biofarmaceutice.

In incercarea de a-si extinde capacitatile de inteligenta artificiala, Samsung va angaja 1000 de cercetatori in tehnologia inteligentei artificiale care vor fi plasati in centrele sale globale localizate in Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Rusia si Coreea de Sud.

CITESTE SI:  Cum ar putea viitoarele smartwatch-uri Apple Watch sa depisteze accidentele vasculare cerebrale

Lasand la o parte aceasta investitie concentrata, Samsung din Coreea de Sud va investi de fapt un total de 161 de miliarde de dolari in urmatorii trei ani. Aceasta investitie de 161 de miliarde de dolari va include cheltuielile de capital si costurile pentru cercetare si dezvoltare pentru semiconductori si pentru businessul cu displayuri.

CITESTE SI:  Cum functioneaza aparatul cultivator de legume al LG

Mare parte din aceste miliarde va fi cheltuita in tara de origine a Samsung, Coreea de Sud. Businessul de semiconductori este o divizie deosebit de profitabila a companiei, iar aceasta a generat in ultimii ani o mare parte din venitul total al companiei din Coreea de Sud. Compania vrea sa pompeze mai multi bani in aceasta divizie pentru a-si mentine pozitia dominanta pe piata.