fbpx

In ce tara s-a oprit ilegal internetul timp de 150 de zile

In ce tara s-a oprit ilegal internetul de 150 de zile

Curtea Suprema dintr-o anumita tara a ordonat guvernului din acea tara ca, in decurs de o saptamana, sa reevalueze toate restrictiile la internet dintr-o anumita regiune. In acea regiune a tarii, internetul a fost oprit de guvern timp de 150 de zile, iar milioane de oameni au fost afectati. Dar si economia regiunii a fost afectata.

Guvernul Indiei are o saptamana la dispozitie pentru a analiza o oprire de lunga durata a internetului in Kasmir, dupa ce Curtea Suprema a tarii a decis ca accesul la net este asigurat in conformitatea cu Constitutia Indiei.

CITESTE SI:  Foxconn ar putea construi fabrici noi in India pentru ca iPhone-ul sa poata concura mai bine cu smartphone-urile Samsung

Kasmir nu a avut acces la internet din august 2019 cand premierul Indiei – Narendra Modi – si partidul sau national-hinduist au votat revocarea statutului special al teritoriului in temeiul articolului 370 din Constitutia Indiei.

Dupa ce au trecut peste 150 de zile, oprirea internetului in Kasmir este cea mai lunga din istoria oricarui democratii, conform grupului pentru drepturi digitale – Access Now.

CITESTE SI:  De ce Apple lucreaza cu operatorii din China

Aproximativ 7 milioane de oameni au fost afectati de oprirea internetului in acea regiune a Indiei, ceea ce a provocat tensiuni in vietile de zi cu zi ale oamenilor si a afectat economia regiunii.

“Libertatea accesului la net este un drept fundamental”, a declarat judecatorul N. V. Ramana din India. “Credem ca este necesar sa reiteram ca oprirea completa a serviciilor de telecomunicatii, fie ca este vorba despre net sau despre altceva, este o masura drastica si trebuie sa fie luata in considerare de stat doar daca este absolut necesar si inevitabil”, a declarat instanta din tara.

CITESTE SI:  Tara care lanseaza un site web pentru a contracara teoriile conspiratiei despre 5G

Cu toate acestea, Curtea Suprema din India nu a ordonat guvernului tarii sa restabileasca imediat internetul oprit de 150 de zile in Kasmir si nu este clar daca restabilirea, daca va avea loc, se va intampla treptat in acea regiune a tarii sau totul in acelasi timp.