fbpx
In ce tara au inceput primele transmisii TV 8K prin satelit

In ce tara au inceput primele transmisii TV 8K prin satelit

Asa cum a fost programat anterior, pe 1 decembrie, retelele de televiziune dintr-o anumita tara au inceput sa transmita public canale TV 8K prin satelit.

Dupa cativa ani in care s-au efectuat mai multe teste, NHK este in prezent singura companie care transmite prin satelit continut TV la aceasta rezolutie cu sunet surround 22.2.

Primul film listat in ghidul sau TV este “2001: A Space Odyssey”, iar BBC informeaza ca Warner Bros. a rescanat negativele originale ale filmului pe 70mm special pentru aceasta transmisie la rezolutie 8K prin satelit.

CITESTE SI:  VIDEO: Ce preparat culinar poate pregati un robot al Lawson

Multi dintre noi am crescut cu TV-uri vechi si cu imagini pixelate, asa ca atunci cand vedem in ziua de azi ecrane super-clare cu culori bogate, pare ca diferenta este ca ziua si noaptea.

Dar in ce moment pixelii nu mai sunt vizibili pentru ochiul uman? Unii spun ca rezolutia 4K este capabila de acest lucru, dar exista totusi altii care continua sa impinga limitele tehnologiei.

In Japonia, au inceput primele transmisii TV 8K prin satelit. Compania NHK din Japonia a reusit acest lucru, transmitand primul film 8K – “2001: A Space Odyssey”. Acestea fiind spuse, trebuie sa ne intrebam care este rostul acestei rezolutii in ziua de azi.

CITESTE SI:  LG G7 ThinQ ar putea fi smartphone-ul cu difuzorul cu cel mai puternic sunet

In prezent, rezolutia 4K inca nu a devenit la fel raspandita ca cea Full HD, sa nu mai vorbim despre 8K, ceea ce inseamna ca numarul de oameni care se vor putea bucura de aceasta transmisie TV prin satelit este probabil foarte mic.

CITESTE SI:  Alphabet ar putea lua in considerare o investitie de 1 miliard de dolari in Lyft

In plus, nu exista prea multe ecrane 8K pe piata (desi companii precum LG, Sharp si Sony lucreaza la acestea). De asemenea, ecranele cu aceasta rezolutie inalta nu sunt ieftine.

Am auzit ca TV-urile Super Hi-Vision-ready ale Sharp au preturi de 6600 de dolari. Cu toate acestea, presupunem ca cel putin compania NHK din Japonia – care transmite deja 8K prin satelit – este pregatita pentru momentul in care acea rezolutie va deveni noul standard in viitor.