fbpx

In ce sens e similar sistemul de operare Fuchsia cu cel Android

In ce sens este similar sistemul de operare Fuchsia cu cel Android

Au aparut dovezi care indica ca sistemul de operare Fuchsia dezvoltat de Google este similar oarecum cu platforma Android.

Google a lucrat de ceva vreme la un nou sistem de operare care se numeste Fuchsia. Nu se stia sigur daca acesta va avea capacitatea de a rula aplicatii Android la fel ca Chrome OS.

Dar acum se pare ca Google va permite intr-adevar sistemului de operare nou sa ruleze aplicatiile mobile obisnuite ale companiei. Google dezvolta o versiune speciala a Android Runtime (ART) pentru a permite platformei sa ruleze aplicatii care in mod normal pot fi rulate de dispozitivele obisnuite ale companiei.

CITESTE SI:  Ce trebuie sa construiasca compania Parrot pentru armata SUA

Cei de la 9to5Google au reperat un nou fisier pe site-ul web al Android Open Source Project. Acest fisier mentioneaza ca “Aceste obiective sunt folosite pentru a construi ART pentru Fuchsia”.

Asta inseamna ca o versiune speciala a ART este dezvoltata pentru acel sistem de operare nou care suporta aplicatiile mobile actuale ale Google. “Acestea difera de dispozitivele Android obisnuite, deoarece nu vizeaza hardware specific. Vor produce un pachet fuchsia (fisier .far)”, mentioneaza fisierul.

CITESTE SI:  Microsoft: "Va rugam nu incercati sa instalati Windows 10 pe Surface 3"

Asta inseamna probabil ca utilizatorii vor putea sa instaleze aceasta versiune a ART pe orice dispozitiv care este propulsat de sistemul de operare Fuchsia.

Google nu a oferit multe detalii despre acest sistem de operare pana acum. Stirile anterioare au indicat ca Fuchsia va fi cross-platform si ca va putea rula pe PC-uri, tablete si telefoane.

CITESTE SI:  Care smartphone e cel mai bun pentru YouTube si care nu prea

Unii cred chiar ca platforma ar putea inlocui eventual Chrome OS si Android. In mod evident, are logica ca aplicatiile actuale mobile ale Google sa poata rula pe Fuchsia.

Asta pentru ca oamenii ar fi mai putin ezitanti sa incerce un nou sistem de operare daca vad ca aplicatiile lor Android preferate pot rula pe acesta. Utilizatorii isi pot pastra astfel aplicatiile vechi.