fbpx
In ce scop va folosi compania Amazon roboti

In ce scop va folosi compania Amazon roboti

Chiar daca compania Amazon din Statele Unite spune ca ar putea fi nevoie de 10 ani pentru ca depozitele sale sa fie complet automatizate, compania nu sta degeaba si asteapta pur si simplu sa apara tehnologia necesara.

Amazon a incercat noi tehnologii pentru a reduce forta de munca umana si pentru a spori profiturile, automatizand unele dintre cele mai comune sarcini.

Conform unei noi stiri, compania Amazon doreste sa foloseasca roboti pentru a impacheta coletele. Aceste joburi sunt in mare parte executate de oameni in depozitele sale.

CITESTE SI:  Caror smartwatch-uri Apple Watch le va inlocui Apple gratuit ecranul

Reuters informeaza ca Amazon a adaugat roboti in unul dintre depozitele sale, roboti care scaneaza obiectele care coboara pe o banda transportoare si care le introduc cateva secunde mai tarziu in cutii personalizate.

Compania are in vedere posibilitatea de a instala doi astfel de roboti in zeci de alte depozite, lucru care ar reduce foarte mult nevoia de forta de munca umana.

CITESTE SI:  Ce hotarare s-a luat in cazul procesului impotriva Apple din cauza FaceTime

Daca compania Amazon va implementa acesti roboti in toate depozitele sale, acest lucru ar avea ca rezultat concedierea a 1300 de oameni. Doi oameni care au lucrat la proiect au spus autorului stirii ca fiecare robot costa 1 milion de dolari plus cheltuielile operationale si ca compania se asteapta ca isi va recupera cheltuielile in mai putin de doi ani.

Acesti roboti vor lucra mai rapid decat oamenii, impachetand in cutii 700 de produse pe ora, adica sunt de aproape 5 ori mai rapizi decat oamenii. “Testam aceasta tehnologie cu scopul de a spori siguranta, de a reduce timpul de livrare si de a creste eficienta in intreaga retea”, a declarat purtatoarea de cuvant a Amazon.

CITESTE SI:  Nintendo le va permite in curand asta gamerilor sai abonati la Switch Online

Purtatotoarea de cuvant a companiei Amazon a adaugat ca: “Ne asteptam ca economiile vor fi reinvestite in noi servicii pentru clienti, creandu-se astfel noi joburi pentru oameni”.