fbpx
In ce scop va cheltui Huawei 2 miliarde de dolari

In ce scop va cheltui Huawei 2 miliarde de dolari

Huawei Technology a declarat marti ca va aloca 2 miliarde de dolari in urmatorii 5 ani pentru un anumit scop. Gigantul tehnologic chinez secretos a oferit acest comentariu la o conferinta de presa de la birourile sale din orasul Dongguan. Asta dupa ce a primit vreo 20 de jurnalisti internationali in noul sau campus din acel oras chinez.

Businessul de echipamente de retea al Huawei a fost supus unei mari presiuni recent. Acest business continua sa fie acuzat ca permite spionilor chinezi sa-si spioneze tintele.

CITESTE SI:  Cum ai putea activa asistentul virtual Google Assistant pe ecranele inteligente fara cuvintele de declansare

Statele Unite si unii dintre aliatii sai au inceput sa interzica echipamentele de retea Huawei in tarile lor. Compania chineza a negat acuzatiile, iar acum declara ca se angajeaza sa aloce 2 miliarde de dolari pentru a imbunatati securitatea cibernetica si pentru a risipi orice motiv de ingrijorare.

Huawei a declarat ca va cheltui 2 miliarde de dolari in urmatorii 5 ani pentru a imbunatati securitatea cibernetica prin angajarea mai multor persoane si prin modernizarea laboratoarelor.

CITESTE SI:  Ce companie va lansa smartphone-uri cu zoom optic 10x

Acest comentariu a fost oferit la o conferinta de presa de la noile birouri din orasul Dongguan ale Huawei. “Consideram ca orice ingrijorari si acuzatii privind securitatea Huawei trebuie sa se bazeze pe dovezi concrete”, a declarat presedintele prin rotatie al companiei, Ken Hu.

Acesta a adaugat ca compania chineza nu accepta si se opune acestor acuzatii, deoarece acestea au fost facute fara dovezi concrete. El mai spune ca compania din China comunica guvernelor din intreaga lume ca operatiunile sale sunt independente de statul chinez.

CITESTE SI:  Apple are un nou brevet pentru transferul de fisiere intre iPhone-uri

Huawei a tot spus ca Beijingul nu are nicio influenta asupra companiei. De asemenea, presedintele a abordat si stirile conform carora Japonia si Franta interzic echipamentele de telecomunicatii de la compania chineza, adaugand ca aceste tari nu au interzis oficial echipamentele de retea de la compania din China.