In ce scenariu grav va inlocui Huawei Android cu propriul sau sistem de operare

In ce scenariu grav va inlocui Huawei Android cu propriul sau sistem de operare

De mult timp, se zvonea ca Huawei dezvolta propriul sau sistem de operare. Nu acel sistem de operare minimalist care ruleaza pe noile sale smartwatch-uri, ci un OS complet care ar putea inlocui Android pe smartphone-urile sale.

Compania a confirmat existenta sistemului de operare si a subliniat ca il va folosi ca alternativa la Android in cel mai rau caz. Adica, daca in viitor Huawei nu va mai avea voie sa foloseasca si sa licentieze OS-ul Android al Google.

Acest scenariu grav a devenit aproape real pentru ZTE, avand in vedere ca aceasta companie chineza a primit o interdictie pentru incalcarea unui acord anterior legat de o incalcare a sanctiunilor asupra Iranului.

CITESTE SI:  Niantic, producatorul Pokemon GO, va lansa un nou joc de realitate augmentata cu indicii audio

ZTE a rezolvat mai tarziu problemele cu autoritatile americane si a reusit sa-si repuna businessul pe picioare. Huawei a confirmat pentru South China Morning Post ca a dezvoltat sistemul de operare atat pentru smartphone, cat si pentru PC-uri.

Compania are de gand sa il foloseasca pentru dispozitive, in cazul in care nu mai poate folosi Android. Sistemul de operare proprietar a fost dezvoltat din cauza faptului ca tensiunile dintre Huawei si Statele Unite ar putea avea un impact asupra disponibilitatii platformei Android din Statele Unite.

CITESTE SI:  VIDEO: Daca mama ta ar fi fost Siri?

“Ne-am pregatit propria platforma, in cazul in care in viitor nu vom mai putea folosi Android. Vom fi gata si avem planul nostru B”, a spus directorul diviziei mobile a Huawei, Richard Yu Chengdong.

Un purtator de cuvant al companiei a adaugat ca Huawei nu se asteapta sa foloseasca sistemul de operare propriu, adaugand ca “sa fim cinstiti, nici nu vrem sa-l folosim”.

Purtatorul de cuvant a mai spus ca Huawei sustine pe deplin platformele partenerilor sai si ca “ne place sa le folosim, iar clientilor le place si lor. Android si Windows vor ramane intotdeauna primele noastre alegeri”.

CITESTE SI:  De ce SUA cere identificatori social media de la solicitantii de vize

Avand in vedere ca tensiunile comerciale dintre Statele Unite si China si faptul ca problemele Huawei continua cu guvernul Statelor Unite, nu este o surpriza ca compania a confirmat acum ca are o alternativa la Android la indemana, daca nu va mai avea voie sa foloseasca software de la companiile din Statele Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *