fbpx
In ce privinta s-au aliat Spotify si Epic Games

In ce privinta s-au aliat Spotify si Epic Games

Compania Spotify se aliaza cu compania de gaming Epic Games din Statele Unite si ii sustine o anumita decizie. Motivul acestei aliante dintre Spotify si Epic Games este faptul ca cele doua companii, pe langa altele, se confrunta cu un vrajmas comun. Vrajmasul e cel care castiga o parte din veniturile dezvoltatorilor de aplicatii.

Mai devreme, s-a dezvaluit ca compania Apple a eliminat jocul Fortnite din App Store. Acest lucru s-a datorat deciziei Epic de a incerca sa eludeze sistemul de achizitii in-app al Apple, sistem de pe urma caruia dezvoltatorul trebuia sa plateasca catre Apple 30% din veniturile jocului Fortnite.

CITESTE SI:  Smartphone-ul Samsung Galaxy Note 9 ar putea avea o baterie uimitoare

Pentru a eluda sistemul, Epic Games a implementat un sistem de plata directa in aplicatia iOS, cu care puteai plati doar dezvoltatorul. Dezvoltatorul jocului Fortnite a trimis in judecata Apple pentru acea eliminare, iar acum se pare ca dezvoltatorul jocului Fortnite a gasit un aliat in Spotify.

Intr-o declaratie oferita catre Peter Kafka de la Recode, Spotify practic a anuntat ca a sustinut decizia companiei Epic Games (care dezvolta jocul Fortnite) de a se impotrivi Apple, pentru presupuse “practici incorecte”.

CITESTE SI:  De ce se vrea in SUA ca dispozitivele cu microfon si camera sa fie etichetate

Potrivit Spotify: “Salutam decizia Epic Games de a se impotrivi Apple si de a scoate la iveala faptul ca Apple abuzeaza de pozitia sa dominanta. Practicile neloiale ale Apple au dezavantajat concurentii si i-au privat pe consumatori de anumite lucruri. Miza pentru consumatorii si dezvoltatorii de aplicatii e una imensa si este o sarcina urgenta cu implicatii de anvergura ca platforma iOS sa opereze cinstit”.

CITESTE SI:  Un sondaj concluzioneaza ca dispozitivele mobile aduc familia impreuna

Spotify si-a exprimat in trecut nemultumirea fata de App Store si pentru partea de venituri pe care Apple o percepe de la dezvoltatori pentru achizitiile din aplicatii, asa ca nu e o surprinza faptul ca Spotify se aliaza cu Epic Games in aceasta privinta. Este inca prea devreme pentru a fi clar cum vor evolua lucrurile.