fbpx

In ce privinta avertizeaza China oficialii din India

In ce privinta avertizeaza China oficialii din India

Oficialii din China ameninta oficialii din India ca ar putea aparea repercusiuni grave asupra companiilor din India care opereaza in China, au spus anumite surse informate. Oficialii chinezi avertizeaza oficialii indieni in legatura cu Huawei.

Motivul are legatura cu implementarea unei infrastructuri 5G in India, iar China cere Indiei sa nu cedeze la presiunile exercitate de Statele Unite si sa nu impiedice Huawei sa liciteze pentru a oferi echipamente 5G.

Oficialii chinezi au spus Indiei sa nu impiedice compania chineza Huawei sa opereze pe piata 5G in tara si a avertizat ca ar putea exista consecinte pentru firmele indiene care opereaza in China, au spus surse cu cunostinte cu privire la acest aspect.

CITESTE SI:  Contributiile acestui important inginer Microsoft care a decedat

Piata indiana urmeaza sa organizeze teste pentru instalarea unei retele celulare 5G in urmatoarele luni, dar inca nu invitase producatorul Huawei de echipamente de telecomunicatii din China sa participe la testele 5G.

Huawei, cel mai mare producator mondial de echipamente de telecomunicatii, se afla in centrul unui razboi geopolitic dintre China si SUA.

CITESTE SI:  Producatorii auto care vor produce impreuna masina electrica Apple Car, potrivit unui analist

Administratia presedintelui american – Donald Trump – a pus compania chineza pe o lista neagra in luna mai, invocand ingrijorari pentru securitatea nationala.

De asemenea, administratia a cerut aliatilor SUA sa nu foloseasca echipamentele 5G Huawei despre care spune ca permit Chinei sa spioneze. Doua surse private din New Delhi au declarat ca ambasadorul Indiei din Beijing, Vikram Misri, a fost chemat la ministrul chinez de externe pe 10 iulie pentru ca ambasadorul sa afle ingrijorarile oficialilor chinezi cu privire la campania americana de a mentine Huawei in afara infrastructurii mobile 5G la nivel mondial.

CITESTE SI:  Ce pret incredibil are bratara fitness Xiaomi Mi Band 5

In cadrul intalnirii, oficialii chinezi au spus ca ar putea exista repercusiuni pentru companiile din India care isi desfasoara activitatea pe piata chineza, in cazul in care tara ar bloca Huawei la presiunea celor de la Washington, a spus una dintre surse.

Ca raspuns la intrebarile celor de la publicatia Reuters, ministrul de externe al Chinei a declarat ca Beijing spera ca oficialii din India vor lua o decizie independenta asupra licitantilor 5G.

Sursa imagine: Flickr.com