fbpx

In ce perioada se descompune plasticul pe baza de plante

In ce perioada se descompune plasticul pe baza de plante

Daca nu era clar pana acum, coronavirusul Wuhan a aratat efectele negative pe care oamenii le-au avut asupra mediului inconjurator. In timpul restrictiilor de circulatie, s-a observat ca nivelul poluarii aerului a scazut, dar asta e doar ce se poate vedea la suprafata. Inca exista chestiuni de mediu care trebuie sa fie rezolvate, cum ar fi plasticul. Cu toate acestea, o companie biochimica din Olanda, pe nume Avantium, crede ca are o solutie: plasticul pe baza de plante.

CITESTE SI:  Cat valoreaza acum compania Niantic din spatele jocului Pokemon GO

Compania a dezvoltat un material pe baza de plante care poate fi realizat din culturi sustenabile. Se pare ca acest proiect cu plante a reusit sa capete atentie din partea unor companii importante, cum ar fi Carlsberg, Coca-Cola si Danone, toate avand in plan sa foloseasca tehnologia companiei Avantium in produsele viitoare.

In principal, plasticul este fabricat din combustibili fosili. Problema cu conceptul actual este ca acesta nu e chiar biodegradabil. In plus, combustibilii fosili sunt o sursa finita.

CITESTE SI:  Acest asistent virtual va disparea de pe Android si iOS

Plasticul pe baza de plante al Avantium, pe de alta parte, a fost conceput pentru a se descompune intr-un an de zile, desi compania olandeza sustine ca ideal ar fi sa fie reciclat.

Cu toate acestea, capacitatea materialului din plante de a se descompune intr-o perioada mai mica de timp nu inseamna ca depozitele de deseuri nu vor avea munti care nu vor disparea niciodata.

CITESTE SI:  VIDEO: O companie de jocuri chineza are ca tema pentru birourile sale naveta USS Enterprise

Acestea fiind spuse, plasticul pe baza de plante nu e chiar un concept nou. Pana acum a aparut plastic produs din plante modificate genetic, desi unii au sustinut ca, desi poate fi mai bun decat cel pe baza de combustibili fosili si se descompune mai devreme, asta nu inseamna ca va fi o solutie pentru criza de mediu actuala. Ce parere ai despre plasticul vegetal?